Flag

Vruchten-Yoghurttaart

10 - 12 taartpunten
Gemiddeld
40
Romige yoghurttaart met vruchten en een knapperige bodem van bokkenpootjes.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Benodigdheden
Bakpapier
Rechthoekige schaal (ca. 18 x 28 cm)

Ingrediënten

Voor de vruchtentaart
200 gbokkenpootjes
1 pakDr. Oetker Mix voor Kwarktaart Naturel (zonder bodem)
250 mlwater
500 mlhalfvolle vruchtenyoghurt (bijv. perzikyoghurt)
250 mlslagroom
fruit naar keuze

Gemaakt met:

1

Taartbodem bereiden

Leg een stuk bakpapier van 28x40 cm in de vorm, zodat deze langs de lange zijden uitsteekt.

2

Halveer de bokkenpootjes in de lengte en leg ze met de bolle kan naar beneden in de springvorm.

3

Yoghurttaart bereiden

Doe het water (300 ml op kamertemperatuur) en de kwarktaart mix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het kwarktaart mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.  Schenk de taartvulling voorzichtig over de bokkenpootjes.

4

Schenk het kwarktaartmengsel over de bodem en strijk de bovenkant glad. Laat de kwarktaart ten minste 2 ½ uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 240 Minuten

5

Garneren

Neem de taart voorzichtig uit de vorm en snijd hem in 12 vierkante stukken. Garneer de stukken met vers fruit (bijvoorbeeld partjes perzik en frambozen).