Flag

Volkoren American Pancakes met citroen-mascarpone

14 - 16 stuks
Gemiddeld
20
Een lekker fris en vezelrijk ontbijt: bak fluffy volkoren pancakes met een smaakvolle citroen-mascarpone topping en noten. Lekker wakker worden!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor volkoren pancakes
1 pakDr. Oetker American Pancakes Volkoren
300 mlmelk
2eieren
3 elzonnebloemolie
1citroen (biologisch)
1vanillestokje
Voor de frisse-zoete topping
125 gmascarpone
50 ggemengde noten (ongezouten)
2 elahorn siroop
Extra nodig
beslagkom
mixer met gardes
koekenpan
boter of margarine om in te bakken
schaal voor in de oven

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker American Pancakes Volkoren
1

Voorbereiden

Verwarm de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C

Temperatuur heteluchtoven: 200 °C

2

Volkoren pancakes bereiden

Doe de volkoren pannenkoekmix in een beslagkom en voeg 300 ml melk, 2 eieren en 3 el olie (30 ml) toe.

3

Mix het geheel met een mixer met gardes op de laagste stand door elkaar.

4

Rasp de citroen en schraap het merg uit het vanillestokje. Schep de helft van de citroenrasp en de vanille door het beslag.

5

Klop het beslag daarna op de middelste stand tot een glad geheel.

6

Smelt een beetje margarine in de koekenpan en schenk het volkorenbeslag met een volle saus- of ijslepel in de pan voor een pancake van ca. 10 cm doorsnee. Bak twee minuten aan beide kanten. Herhaal tot het beslag op is.

7

Voor de fris-zoete topping

Doe de gemengde noten in het ovenschaaltje en schuif de voorverwarmde oven in. Bak gedurende 10 minuten. Haal de nootjes uit de oven en hak ze, met een groot mes, fijn.

8

Pers de citroen uit en meng de mascarpone met 1 eetlepel citroensap.

9

Verdeel de pannenkoeken over 4 bordjes. Garneer met toefjes mascarpone, ahornsiroop, gehakte noten en wat citroenrasp.