Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Vlaai Cupcakes

Kun je niet kiezen tussen vlaai en cupcakes? Dat hoeft niet! Maak deze "vlaai" cupcakes.

ongeveer 10 - 12 cupcakes

Eenvoudig 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Vlaai Cupcakes

Bakgerei:

mixer met garden
10 - 12 Cupcake vormpjes goud
spuitmondje met een kleine, ronde opening (ca. 2 a 3 mm)
spuitzak

voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g boter of margarine (kamertemperatuur)
2 eieren (kamertemperatuur)
100 ml melk

Topping:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
125 ml melk (koud)
oranje kleurstof (eventueel)
Bruine kleurstof
ongeveer 1 zakje M&M's ® of andere gekleurde chocoladesnoepjes

preparation

Bereiding

1

Cupcakes bakken

Verwarm de oven voor. Bereid het beslag en bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze goed afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Inclusief Midden

Baktijd: ongeveer 20 - 24 minuten

2

Bruine botercrème

Maak de botercrème zoals aangegeven staat op de verpakking. Voeg aan het eind enkele druppels bruine kleurstof toe en eventueel een klein druppeltje oranje (zodat de bruine kleur net wat warmer wordt). Meng dit samen tot een egale lichtbruine kleur.

3

Topping vlaai cupcake

Neem een spuitzak en zet er een spuitmondje 4 op (klein rond spuitmondje). Vul deze met lichtbruine botercrème. Bestrijk eerst de gehele bovenkant van de cupcake met een laagje lichtbruine botercrème. Leg daarna de chocoladesnoepjes erop, maar laat de rand vrij. Spuit dan rondom op de rand kleine toefjes botercrème. En trek lijnen van botercrème over de snoepjes heen.

Tip

Varieer met de kleuren van de snoepjes, er zijn zoveel verschillende smaken vlaai!

Voedingswaarden Voor het recept Vlaai Cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1269kJ
303kcal
1407kJ
336kcal
Vet 22.31g 24.79g
Koolhydraten 21.33g 23.70g
Eiwit 3.90g 4.33g