Flag

Verwen Muffins Chocolade

8 stuks
Gemiddeld
30
Chocolade muffins maak je in een handomdraai met Dr. Oetker Verwen Muffins Chocolade.
Logo Image
Baktips
Tip: Voor extra volle muffins bak je de muffins in een muffinbakblik
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
mixer met gardes
cupcake-/muffin bakvorm
Voor de chocolade muffins
1 pakDr. Oetker Verwen Muffins Chocolade met Pure & Witte Chocolade stukken
90 gboter of margarine
2eieren
50 mlwater

Gemaakt met:

1

Zo maak je de chocolade muffins

Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is. Haal de bakplaat uit de oven en plaats de muffinvormpjes hierop. Verwarm de oven voor

2

Beslag bereiden

Klop de boter met de mixer zacht. Doe de muffinmix, de eieren en het water (50 ml) in een beslagkom en mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het geheel daarna op de middelste stand in een halve minuut tot een glad beslag (niet luchtig kloppen). Voeg de stukken chocolade toe (houd een eetlepel achter voor decoratie) en meng dit met een lepel door het beslag. Verdeel het beslag met twee eetlepels of een ijsbolletjestang over de muffinvormpjes. Verdeel de achtergehouden stukken chocolade over de muffins en strooi ook de bijgeleverde decoratie over de muffins (zorg ervoor dat er geen decoratie op de bakplaat valt, dit gaat verbranden).

3

Bakken

Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de chocolade muffins in ca. 19 minuten gaar. De muffins zijn gaar als je met je vinger licht op de chocolade muffin drukt en deze terugveert (let op: de decoratie is heet).

Baktijd: ongeveer 19 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 190 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C

Baktips

  • Tip: Voor extra volle muffins bak je de muffins in een muffinbakblik