Flag

Verwen Boltaart Chocolade

12 - 16 taartpunten
Gemiddeld
50
Een feestelijke chocoladetaart voor een verwen momentje. Gevuld met slagroom, verse banaan en stukjes chocolade!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het recept Boltaart Chocolade
4eiwitten (M)
125 gboter of margarine op kamertemperatuur
125 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
4eidooiers
100 gtarwebloem
10 gcacao
4 tlDr. Oetker Backin afgestreken
100 gamandelen, gemalen
50 gextra pure chocoladevlokken
Voor vulling en decoratie
250 gbananen ca. 2 middelgrote
2 elcitroensap
600 mlslagroom
3 zakjesDr. Oetker Klop-Fix
25 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
50 gextra pure chocoladevlokken
Extra nodig
spatel of plat mes
springvorm 24 - 26 Ø cm
Dr. Oetker Bakspray of wat boter om in te vetten
beslagkommen
mixer met gardes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
Picture - Dr. Oetker Backin afgestreken
Picture - Dr. Oetker Klop-Fix
Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
1

Voorbereiden

Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor.

Positie rooster: Onder

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 150 °C

2

Vet de springvorm in met boter of een bakspray.

3

Chocolade biscuittaart bakken

Klop de eiwitten heel stijf in een vetvrije kom. Meng de zachte boter of margarine in een andere mengkom met een mixer met garden tot een gladde massa. Voeg al roerende de suiker en vanillesuiker toe tot één massa. Roer geleidelijk de eidooiers erdoor op de hoogste stand. 

4

Meng de bloem met cacao, backin, geraspte amandelen en chocoladevlokken. Roer dit  bloemmengsel in 2 delen kort door het dooiermengsel. Roer voorzichtig het stijfgeklopte eiwit met de mixer met garden kort op medium stand.

5

Giet het beslag in de springvorm en strijk het glad. Plaats de  springvorm op het rooster en bak in ongeveer 30 minuten gaar.

6

Laat de taart zonder springvormrand afkoelen op een rooster, tot de taart helemaal is afgekoeld.

7

Vullen en decoreren

Hol met een eetlepel de binnenkant van de chocoladetaart uit (1/2 cm diep) en laat 1 cm langs de rand vrij. Verkruimel de taart kruimels grof en bewaar ze in een schaaltje.

8

Schil de bananen, halveer ze in de lengte, besprenkel ze met citroensap en leg ze in de uitgeholde bodem.

9

Klop de slagroom met de Klop-Fix, suiker en vanillesuiker goed stijf en roer de chocolade vlokken erdoor. 

10

Verdeel de vulling over de bodem en strijk het met een groot mes tot een bolvormige taart. Verdeel de overgebleven kruimels over de taart en druk dit licht aan.

11

Laat het Verwen Boltaart Chocolade 2 uur opstijven in de koelkast.