Wij gebruiken cookies om deze site optimaal te laten werken. Graag vragen wij jouw akkoord om gebruik te blijven maken van cookies. Meer informatie.

Verjaardagstaart

Hiep hiep hoera! Er is er een jarig! Bak jij als verrassing deze lekkere verjaardagstaart?

12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 120 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Verjaardagstaart

Voor de verjaardagstaart:

1 pak Dr. Oetker Biscuitmix
4 eieren op kamertemperatuur
50 ml melk
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter
125 ml melk
200 g jam naar keuze

Voor decoratie:

500 g marsepein geel (voor bekleden taart)
1 pak Dr. Oetker Marsepein (wit, groen, roze)
Marsepein (Rood, blauw, geel) (voor decoratie)

Bakgerei:

1 flesje Dr. Oetker Bakspray
bakvorm van ca. 24x24 cm of 20x30 cm
mixer met garden
spatel of plat mes
kunststof mesje voor fondant
uitsteekvormpje (dieren, sterren)
kunststof roller
scherp kartelmes (groot broodmes)

Bereiding

Bereiding

1

Biscuitbeslag:

Bereid het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de vorm. Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart goed afkoelen. De taart is nu gereed om door te snijden, te vullen en te decoreren.

2

Taart doorsnijden.

Gebruik voor het doorsnijden van de taart een scherp kartelmes (groot broodmes). Leg een hand zachtjes op de taart zodat deze niet verschuift en snijd de taart voorzichtig horizontaal doormidden.De bovenkant van de taart haal je ervan af. Nu kun je de taart bestrijken met jam.

3

Bereid de luchtige botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul en bestrijk de taart met de botercrème. Dit mag gewoon over de jam heen.

4

Taart versieren:

Kneed het gele marsepein (400 gram) soepel. Vorm er een bal van.

5

Rol deze bal onder regelmatig keren, uit tot een ronde lap van ca. 32 bij 32 cm en een dikte van 4 mm. Leg het marsepein op de taartbodem. Let erop, dat er rondom overal evenveel overlap is.

6

Vouw voorzichtig het marsepein rond de taart en druk het aan de onderkant tegen de taart. Snijd met scherp kunststof mesje overtollig marsepein af, maar laat een randje van 3 mm over. Duw het marsepein onder de rand van de taartbodem en druk het aan.

7

Voor de bolletjes aan de zijkant gebruik je rode, gele en blauwe marsepein. Maak van iedere kleur een even dik rolletje. Vervolgens leg je de drie rolletjes tegen elkaar aan en snijd je plakjes af die je dan kunt rollen tot kleine bolletjes. Leg deze bolletjes tegen de taart aan.

8

Snijd de groene marsepein los en pak er ook rode en de blauwe marsepein bij. Rol deze kleuren nu afzonderlijk van elkaar uit tot plakken van 3 mm dikte. We beginnen met het blauwe ballonnetje. Knip uit het papier een ballonnetje en leg deze op de marsepein. Snijd deze vervolgens uit met het mesje. Doe hetzelfde voor het cijfer. Voor het koord neem je een beetje rode marsepein, maak hier een dun rolletje van. Met wat uitsteekvormpjes kun je de taart nog verder versieren. De vormpjes marsepein kun je opplakken met suikerwater, dit maak je door evenveel suiker als water te mengen (het liefst gekookt water).

Voedingswaarden Voor het recept Verjaardagstaart

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 65535kJ
23428kcal
1335kJ
317kcal
Vet 729g 9.9g
Koolhydraten 999.99g 51g
Eiwit 368g 5g