Flag

Vegan kwarktaart met roodfruit

10 - 12 taartpunten
Gemiddeld
260
Deze rood fruit taart is hét vegan alternatief voor veel koelkasttaarten die gelatine bevatten. Heerlijk romig en je kunt zelf volop variëren met de smaak!
Logo Image
Baktips
Gebruik je alleen aardbeien? Voeg dan 20 ml citroensap toe tijdens het pureren van het fruit.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de kruimelbodem
220 gtarwe biscuits
125 gmargarine (100% vegan)
Voor de rood fruit taart
4 zakjesDr. Oetker Vegatine
150 mlwater
400 gfruit uit de diepvries, bijv.zomerfruit of framboos
150 gsuiker
400 mlplantaardige variatie op slagroom (bijv. Alpro Whipping)
200 groomkaas in plantaardige variant, bijv. Creamy
Extra nodig
beslagkom
springvorm Ø 24 cm
bakpapier
steelpan
mixer met gardes
keukenweegschaal

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vegatine
1

Voorbereiden

Ontdooi het diepvriesfruit ruim van te voren in de beslagkom (of gebruik later de magnetron).

2

Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm, plaats de ring erop, en sluit deze.

3

Kruimelbodem bereiden

Smelt 125 gram harde margarine in een pannetje. Verkruimel ondertussen de tarwebiscuits zo fijn mogelijk.

4

Neem het pannetje van het vuur, als de margarine gesmolten is, en meng de verkruimelde biscuits er door.

5

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met het koekjesmengsel en druk het stevig aan de bolle kant van een lepel.

6

Zet de vorm ca. 10 minuten in de koeling.

7

Rood fruit taart maken

Gebruik de mixer met gardes om het ontdooide rode fruit in de beslagkom te pureren (een staafmixer is niet aanbevolen).

8

Weeg het water af in een steelpannetje en voeg de Dr. Oetker Vegatine toe en meng het tot een gladde vloeistof.

9

Voeg de fruitpuree toe en verhit onder regelmatig roeren tot het begint te koken. Laat het 2 minuten zachtjes doorkoken en haal het pannetje van het vuur. Meng vervolgens de roomkaas door de fruitpuree.

10

Meng de vegan room en de suiker in een beslagkom en klop het geheel 2-3 minuten op de hoogste stand luchtig.

11

Schep 2 grote eetlepels opgeklopte room bij het fruitmengsel en roer het door (familie maken).

12

Giet vervolgens het fruit / roommengsel bij de resterende opgeklopte room en spatel het voorzichtig door.

13

Giet het geheel in de springvorm en laat het gedurende minimaal 2,5 uur in de koelkast opstijven.

Opstijftijd: 150 Minuten

Baktips

  • Gebruik je alleen aardbeien? Voeg dan 20 ml citroensap toe tijdens het pureren van het fruit.