Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Vanilleroom scones

Zoete gevulde scones met vanilleroom, overgoten met roze glazuur en glittersuiker.

12 stuks

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Vanilleroom scones

Bakgerei:

bakpapier
bakplaat
glas (5 cm doorsnede)

Voor de scones:

225 g Zelfrijzend bakmeel (bijv. Koopmans)
mespuntje zout
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
2 el suiker (fijne)
125 ml zure room
1 ei losgeklopt
1 zakje Dr. Oetker Roze glazuur
strooibus Dr. Oetker Glittersuiker

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de scones

Verwarm de oven voor. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Elektrische oven: 220 °C

Heteluchtoven 200 °C

Baktijd: 10 - 15 minuten

2

Meng zelfrijzend bakmeel, zout, Vanillesuiker, suiker en zure room in een kom en kneed het met de mixer met deeghaken tot een kruimelig deeg. Voeg bijna al het losgeklopte ei toe en kneed het snel tot een soepel, stevig scones deeg.

3

Rol het deeg uit tot een lap van 1 cm dik. Dip het glas in een laagje bloem en steek hiermee zoveel mogelijk rondjes uit het deeg. Leg de scones naast elkaar op de bakplaat. Kneed restjes deeg weer samen en herhaal het uitrollen en uitsteken.

4

Bestrijk de scones met een dun laagje van het resterende ei. Bak de vanilleroomscones midden in de oven licht goudbruin en gaar (ze mogen wat indeuken bij het indrukken). Schuif ze met bakpapier op een rooster en laat ze afkoelen.

Elektrische oven: 220 °C

Heteluchtoven 200 °C

Baktijd: 10 - 15 minuten

5

Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en bestrijk de scones met een dikke laag. Bestrooi de scones met glittersuiker.

Voedingswaarden Voor het recept Vanilleroom scones

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 749kJ
179kcal
1315kJ
314kcal
Vet 2.59g 4.55g
Koolhydraten 34.78g 61.01g
Eiwit 2.73g 4.79g