Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Vanille Chai Cupcakes

Deze Vanille Chai Cupcakes maak je vanaf de basis met baksoda. Dit geeft de cupcakes de tradionele Engelse smaak.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Vanille Chai Cupcakes

Voor de Chai cupcakes:

100 g roomboter
225 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
2 eieren
180 g bloem
125 ml melk
0,5 tl Dr. Oetker Baksoda (Backing soda)
2 tl kaneel
1 tl kardemom
0,5 tl gemberpoeder

Voor de Chai topping:

250 g roomboter
150 g poedersuiker
0,25 tl kardemom
0,25 tl gemalen kaneel
15 ml volle melk
zwarte peper (snufje)

Extra nodig:

12 Cupcake vormpjes
cupcake-/muffin bakvorm

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

2

Doe de boter, suiker en vanillesuiker in een kom en klop het zacht en romig.

3

Voeg 1 ei toe en klop het beslag ongeveer een minuut. Daarna kun je het volgende ei toevoegen. Herhaal dit met alle eieren.

4

Meng de melk, bloem, baksoda en kruiden erdoor en mix het even door.

5

Plaats papieren cupcakevormpjes in een cupcakebakvorm en verdeel het vanille-chai cupcakesbeslag over de vormpjes. Bak de cupcakes in 20-25 minuten gaar en goudbruin.

Baktijd: 20 - 25 minuten

6

Laat de Chai cupcakes na het bakken 10 minuten afkoelen en haal ze voorzichtig uit de bakvorm.

7

Mix de ingrediënten voor de Chai topping, behalve de peper, tot een romig geheel. Spuit een toef crème op iedere Chai cupcake en bestrooi de Vanille Chai Cupcakes met een heel klein beetje peper.

Voedingswaarden Voor het recept Vanille Chai Cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1746kJ
417kcal
1767kJ
422kcal
Vet 24.85g 25.10g
Koolhydraten 44.23g 44.68g
Eiwit 3.59g 3.63g