Flag

Vanille Cake

ongeveer 25 cakes
Gemiddeld
20
Tover jouw romige cake om tot een heerlijke vanille cake met witte topping en pistachenootjes!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de cake
200 gboter op kamertemperatuur
100 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
3eieren
225 gtarwebloem
1 tlDr. Oetker Backin
snufjezout
50 mlmelk (3,5% vet)
Voor het citroen glazuur
400 gpoedersuiker
4 elcitroensap
Voor de topping
100 ggepelde pistachenoten
Extra nodig
2beslagkommen
1mixer met gardes
1zeef
1cakevorm
1garde
1kwastje

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
Picture - Dr. Oetker Backin
1

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 150 °C

2

Cakebeslag maken

Doe de boter, suiker en vanille suiker in een beslagkom en mix tot een geheel. Voeg daarna de eieren stuk voor stuk toe en mix nog 1 minuut. Voeg de bloem, Dr. Oetker Backin en zout toe en mix 3 minuten op de hoogste stand. Schenk als laatste de melk erbij en mix tot een glad beslag.

3

Cake bakken

Vet de bakvorm in met boter en bestuif met bloem.

4

Doe het beslag in het cakeblik en zet deze in het midden van de oven. Bak de cake voor ongeveer 55 minuten.

5

Laat de cake helemaal afkoelen.

6

Citroen glazuur maken

Mix de poedersuiker met het citroensap tot een romig beslag zonder klontjes, en smeer dit over de cake. Besprenkel met pistachenootjes.