Flag

Triple Chocolate Cake

10 - 12 taartpunten
Gemiddeld
60
Als je dan voor chocola gaat, wil je het goed doen natuurlijk: driedubbelop choco in, tussen en rond deze hemelse chocolate cake.
Logo Image
Baktips
Let op! de bereidingswijze van Dr. Oetker Biscuittaart is onlangs gewijzigd. Deze receptuur is op basis van Dr. Oetker Basismix Biscuittaart. Heb jij een roze verpakking met de naam Biscuitmix Basismix voor taart, volg dan de bereidingswijze op het pak.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de chocoladetaart
1 pakDr. Oetker Biscuittaart Naturel
5eieren
50 mlwater
20 gcacao
Voor de vulling
1 zakjeDr. Oetker Botercrème
100 groomboter
125 mlmelk
2 elcacao
Voor de topping
kleine koekjes (chocolade die je het lekkerst vindt))
chocoflakes (of brokjes/stukjes)
zachte karamel in kleinere blokjes
Dr. Oetker Regenboogfantasie (chocobolletjes)
1 zakjeDr. Oetker Glazuur Choco
choclait chips
Extra nodig
springvorm (18-20 cm)
bakpapier
mixer met gardes
1 flesjeDr. Oetker Bakspray

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
Picture - Dr. Oetker Botercrème
Picture - Dr. Oetker Regenboogfantasie (chocobolletjes)
Picture - Dr. Oetker Glazuur Choco
1

Chocoladecake maken

Verwarm de oven voor. Klem het bakpapier op de bodem en vet de randen van de springvorm in met eventueel wat bakspray. Maak volgens de bereidingswijze op de verpakking het beslag voor biscuitbodem. Voeg als extra de cacaopoeder aan het beslag toe. Vul de springvorm met het beslag en plaats de vorm iets onder het midden van de oven. Bak de chocotaart in ongeveer 30 minuten gaar.

Positie rooster: Midden

Baktijd: 30 - 35 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 150 °C

2

Taart vullen

Als de chocoladecake is afgekoeld kun je de taart in 3 lagen snijden. Je hebt nu 3 lagen en 2 tussenlagen om te vullen. Mix de botercrème, roomboter, melk en cacao en verdeel het mengsel op elke tussenlaag.

3

Triple chocolate chocotaart decoreren

Verwarm de Dr. Oetker choco glazuur volgens de bereidingingswijze op de verpakking. Zet ondertussen alle decoratie voor op de taart klaar.

4

Verdeel een gedeelte van de chocoladedip over de taart en verdeel deze dan over de bovenkant met lepel. Voor een speels effect kun je voorzicht wat chocolade over de rand van de taart strijken. Verdeel nu de decoratie over de taart, begin met de hoogste koekjes en als laatste de chocolade bolletjes uit de Dr. Oetker Regenboog Fantasie.

Baktips

  • Let op! de bereidingswijze van Dr. Oetker Biscuittaart is onlangs gewijzigd. Deze receptuur is op basis van Dr. Oetker Basismix Biscuittaart. Heb jij een roze verpakking met de naam Biscuitmix Basismix voor taart, volg dan de bereidingswijze op het pak.