Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Tomatenbroodjes

Het zijn net kleine pizzabroodjes, deze lekkere hartige broodjes met tomatenpesto en gesmolten kaas.

12 stuks

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Tomatenbroodjes

Voor het deeg:

400 g tarwebloem
1 zakje Dr. Oetker Gist
1 tl zout
240 ml water (handwarm)
25 ml olijfolie

Voor de vulling en topping:

125 g Pesto Rosso (van zongedroogde tomaten)
125 g Goudse kaas (geraspt)
1 ei (losgeklopt)

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze deeg

Meng bloem, gist en zout in een kom. Voeg water en olie toe en kneed het met een mixer met deeghaken in ca. 4 minuten op de hoogste stand tot een glad deeg. Vorm het deeg tot een mooie bol en laat het in de kom afgedekt met een theedoek 15 minuten rusten.

2

Vet het muffinbakblik in met boter of gebruik Dr. Oetker Bakspray. Strooi wat bloem op het aanrechtblad, leg hierop de deegbol en bestrooi deze met wat bloem. Rol het deeg uit tot een dunne lap van 45 x 25 cm. Zorg er voor dat het deeg niet gaat plakken aan het blad, door het met bloem te bestrooien en regelmatig los te halen van aanrecht.

3

Vullen en bakken

Bestrijk de deeglap met pesto en strooi hierover ca. 100 g geraspte kaas.

4

Rol het deeg langs de korte zijde op. Verdeel de rol in 12 gelijke delen van ca. 4 cm en snijd de rol met een scherp mes in 12 stukjes.

5

Zet de stukjes met de snijkant naar boven in de vormpjes van de muffinbakplaat en druk deze iets aan. Dek de broodjes af met een theedoek en laat deze 30 minuten rijzen op een warme plaats. Plaats een rooster onderin de oven en verwarm de oven voor.

6

Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei en strooi de resterende kaas over de broodjes. Bak de broodjes in ca. 12 minuten gaar en mooi goud bruin. Haal de broodjes na het bakken direct uit de vormpjes. Serveer de broodjes warm.

Elektrische oven: 220 °C

Heteluchtoven 200 °C

Inclusief Onder

Baktijd: 12 - 15 minuten

Voedingswaarden Voor het recept Tomatenbroodjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 946kJ
226kcal
1168kJ
279kcal
Vet 10.24g 12.64g
Koolhydraten 24.29g 29.99g
Eiwit 8.39g 10.35g