Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Strik van Choco Fondant

Voor als je echt wilt uitpakken! Leer hoe je stap voor stap een strik maakt van fondant. Met handige video.

1 stuk

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Strik van Choco Fondant

Voor de strik van fondant:

2 pakjes Dr. Oetker Choco Rolfondant Bruin

Extra nodig:

deegroller of fondantroller
pizzasnijder
liniaal
water
poedersuiker
papier A4tje

preparation

Bereiding

1

Strooi poedersuiker (tegen het plakken) over het aanrecht en rol de Dr. Oetker Choco Rolfondant Bruin met een deegroller uit tot een vierkant plak van 2 mm dik.

2

Snijd met behulp van een pizza-snijder en een liniaal 11 lange stroken uit de plak fondant en houd daarbij de volgende maten aan: 12 cm in de lengte en 3 cm in de breedte.

3

Snijd uit het overgebleven stuk fondant 2 cirkels: 1 met een diameter van 5 cm en 1 met een diameter van 4 cm. Beiden ook 2 mm dik.

4

Teken op een vel A4-papier 11 mallen hetzelfde formaat als de stroken rolfondant en rol de stroken op tot rolletjes.

5

Vouw elke strook rolfondant voorzichtig dubbel tot en lus. Plak de uiteinden op elkaar en druk deze vast. Leg de lussen op hun kant en trek ze voorzichtig in een mooie gelijke vorm. Plaats, om inzakken te voorkomen, de papieren rolletjes tussen de lussen en laat de fondant enkele minuten uitharden.

6

Verwijder de proppen keukenpapier en plak 5 lussen op de grootste cirkel met een beetje water of eetbare lijm. Leg daarbovenop de kleinere cirkel en bevestig weer 5 lussen. Zorg dat de lussen niet direct boven elkaar worden geplaatst. Vul tot slot de strik met de resterende lussen en laat de strik een nachtje uitharden.

7

Daarna kun je de strik voorzichtig op een fondant taart plakken.

Voedingswaarden Voor het recept Strik van Choco Fondant

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 5782 kJ
1381 kcal
1704 kJ
407 kcal
Vet 51 g 15.04 g
Koolhydraten 216 g 63.72 g
Eiwit 9 g 2.65 g