Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Strik van Choco Fondant

Voor als je echt wilt uitpakken! Leer hoe je stap voor stap een strik maakt van fondant. Met handige video.

1 stuk

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Strik van Choco Fondant

Voor de strik van fondant:

2 pakjes Dr. Oetker Choco Rolfondant Bruin

Extra nodig:

deegroller of fondantroller
pizzasnijder
liniaal
water
poedersuiker
papier A4tje

preparation

Bereiding

1

Strooi poedersuiker (tegen het plakken) over het aanrecht en rol de Dr. Oetker Choco Rolfondant Bruin met een deegroller uit tot een vierkant plak van 2 mm dik.

2

Snijd met behulp van een pizza-snijder en een liniaal 11 lange stroken uit de plak fondant en houd daarbij de volgende maten aan: 12 cm in de lengte en 3 cm in de breedte.

3

Snijd uit het overgebleven stuk fondant 2 cirkels: 1 met een diameter van 5 cm en 1 met een diameter van 4 cm. Beiden ook 2 mm dik.

4

Teken op een vel A4-papier 11 mallen hetzelfde formaat als de stroken rolfondant en rol de stroken op tot rolletjes.

5

Vouw elke strook rolfondant voorzichtig dubbel tot en lus. Plak de uiteinden op elkaar en druk deze vast. Leg de lussen op hun kant en trek ze voorzichtig in een mooie gelijke vorm. Plaats, om inzakken te voorkomen, de papieren rolletjes tussen de lussen en laat de fondant enkele minuten uitharden.

6

Verwijder de proppen keukenpapier en plak 5 lussen op de grootste cirkel met een beetje water of eetbare lijm. Leg daarbovenop de kleinere cirkel en bevestig weer 5 lussen. Zorg dat de lussen niet direct boven elkaar worden geplaatst. Vul tot slot de strik met de resterende lussen en laat de strik een nachtje uitharden.

7

Daarna kun je de strik voorzichtig op een fondant taart plakken.

Voedingswaarden Voor het recept Strik van Choco Fondant

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 5782kJ
1381kcal
1704kJ
407kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g