Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Speculaastaart met peer en salted caramel

Blogster Leuke Recepten.nl maakte een heerlijk herfstrecept met speculaas, peer en salted caramel.

8 - 10 taartpunten

Eenvoudig 25 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Speculaastaart met peer en salted caramel

Voor de speculaastaart met peer en salted caramel:

160 g bloem
1 tl Dr. Oetker Backin
3 peren (conference, niet al te groot)
1 el citroensap
4 eieren
150 g boter + extra om in te vetten
120 g Dr. Oetker Amandelspijs
2 el speculaaskruiden
snufje zout
1 zakje Dr. Oetker Cake & Taart Vulling Salted Caramel
10 g Dr. Oetker Amandelschaafsel

Extra nodig:

bakvorm of quichevorm 25 cm
mixer met garden

Bereiding

Bereiding

1

Verwarm de oven op 160 graden. Mix de amandelspijs en de boter door elkaar. Mix één voor één de eieren er door. Meng de bloem met de speculaaskruiden, snuf zout en bakpoeder in een kom door elkaar en voeg dit toe aan het spijsmengsel. Klop tot een egaal beslag.

Elektrische oven: 160°C

Heteluchtoven: 140°C

2

Vet de vorm in met wat boter. Doe het beslag in de vorm en strijk glad. Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Besprenkel ze met wat citroensap.

3

Leg ze in het beslag en druk ze er ietsjes in. Bestrijk de peren met wat gesmolten boter en bestrooi de hele speculaastaart met amandelschaafsel. Bak de speculaastaart in ca. 45 minuten gaar.

Baktijd: 45 Min.

4

Verdeel daarna de Salted Caramel er over met het handige spuitmondje van de verpakking.

Voedingswaarden Voor het recept Speculaastaart met peer en salted caramel

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1054kJ
255kcal
1147kJ
277kcal
Vet 12g 13g
Koolhydraten 25g 28g
Eiwit 4.7g 5.1g