Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Smeuïg Chocoladetaartje

Een heerlijk chocoladetaartje volgens Frans recept (moelleux au chocolat) met een volle, rijke chocoladesmaak. Makkelijk te maken, ook als heerlijk dessert!

8 - 10 taartpunten

Eenvoudig 10 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Smeuïg Chocoladetaartje

Voor het chocoladetaartje:

1 pak Dr. Oetker Kleintje Chocoladetaart
125 g boter of margarine
2 eieren (M)
50 ml water

Extra nodig:

bakplaat
beslagkom
mixer met garden

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 180 °C

2

Vouw de bakvorm. Volg hiervoor de instructies die op de bakvorm staan vermeld. Plaats de bakvorm hierna op de bakplaat.

3

Chocoladebeslag bereiden

Smelt 125 g boter of margarine in een pannetje of in de magnetron.

4

Doe de mix, de gesmolten boter, de eieren en het wat in een beslagkom. Mix dit met de mixer met garden op de laagste stand in ongeveer 30 sec. tot een glad beslag. Klop het beslag niet luchtig.

5

Verdeel het beslag over de bakvorm.

6

Taartje bakken en koelen

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de taart in ongeveer 25 minuten.

Baktijd: 25 minuten

7

Laat de taart in de bakvorm in ongeveer 1 uur goed afkoelen. Plaats de taart vervolgens nog anderhalf uur in de koelkast om verder af te koelen.

8

Verwijder hierna de rand van de bakvorm. Het smeuïge chocoladetaartje is nu klaar om te serveren! Bijvoorbeeld met wat fruit en een bolletje ijs.

Opstijftijd: 60 minuten

Voedingswaarden Voor het recept Smeuïg Chocoladetaartje

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1101 kJ
263 kcal
1834 kJ
438 kcal
Vet 21.28 g 35.47 g
Koolhydraten 14.23 g 23.72 g
Eiwit 3.51 g 5.84 g