Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Smeuïg Chocoladetaartje

Een heerlijk chocoladetaartje volgens Frans recept (moelleux au chocolat) met een volle, rijke chocoladesmaak. Makkelijk te maken, ook als heerlijk dessert!

8 - 10 taartpunten

Eenvoudig 10 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Smeuïg Chocoladetaartje

Voor het chocoladetaartje:

1 pak Dr. Oetker Kleintje Chocoladetaart
125 g boter of margarine
2 eieren (M)
50 ml water

Extra nodig:

bakplaat
beslagkom
mixer met garden

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 180 °C

2

Vouw de bakvorm. Volg hiervoor de instructies die op de bakvorm staan vermeld. Plaats de bakvorm hierna op de bakplaat.

3

Chocoladebeslag bereiden

Smelt 125 g boter of margarine in een pannetje of in de magnetron.

4

Doe de mix, de gesmolten boter, de eieren en het wat in een beslagkom. Mix dit met de mixer met garden op de laagste stand in ongeveer 30 sec. tot een glad beslag. Klop het beslag niet luchtig.

5

Verdeel het beslag over de bakvorm.

6

Taartje bakken en koelen

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de taart in ongeveer 25 minuten.

Baktijd: 25 minuten

7

Laat de taart in de bakvorm in ongeveer 1 uur goed afkoelen. Plaats de taart vervolgens nog anderhalf uur in de koelkast om verder af te koelen.

8

Verwijder hierna de rand van de bakvorm. Het smeuïge chocoladetaartje is nu klaar om te serveren! Bijvoorbeeld met wat fruit en een bolletje ijs.

Opstijftijd: 60 minuten

Voedingswaarden Voor het recept Smeuïg Chocoladetaartje

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1101 kJ
263 kcal
1834 kJ
438 kcal
Vet 21.28 g 35.47 g
Koolhydraten 14.23 g 23.72 g
Eiwit 3.51 g 5.84 g