Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Slippers op het strand cupcakes

Leuke zomerse cupcakes versierd met basterdsuiker als zand en met twee slippertjes bovenop.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Slippers op het strand cupcakes

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel (of Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Chocolade)
2 eieren op kamertemperatuur
100 g boter of margarine op kamertemperatuur
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
100 ml melk

Voor decoratie:

Dr. Oetker Marsepein (wit, groen, roze)
marsepein in de kleur fuchsia
1 zakje Dr. Oetker Topping Wit
basterdsuiker (lichtbruin)
1 flesje Dr. Oetker Zachte Parels Gekleurd

Kunststof mesje

Kleine bloem uitstekers

Spatel of plat mes

Mixer met garden

cupcake bakvorm

Kunststof roller

Bereiding

Bereiding

1

Bereidingswijze:

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180°C

Heteluchtoven: 160°C

Baktijd: ongeveer 22 Min.

2

Doe de lichte basterdsuiker in een schaaltje. Bestrijk de gehele bovenkant van de cupcake, met behulp van een plat mes of spatel, met een laagje vanilletopping en duw de cupcake dan in de basterdsuiker. Nu heb je 'zand' op de cupcake voor het strand.

3

Neem een stukje fuchsia marsepein en kneed dit even soepel in je handen tot een bolletje. Rol het bolletje uit tot een plakje. Neem dan een stukje lichtroze marsepein en rol dit ook uit tot een plakje. Maak eventueel het roze marsepein lichter roze door te mengen met wit. Leg het fuchsia en roze plakje op elkaar en snijd er twee maal de vorm van een slipper uit. Nu heb je een slipper met twee kleuren op elkaar. Maak zo nog een tweede slipper.

4

Maak met een scherp kunststof mesje kleine lijntjes schuin in de slippers en maak daar een ruitjespatroon van.

5

Meng een stukje witte marsepein met roze marsepein tot een lichtroze bolletje. Rol hiervan vier kleine bolletjes ter grootte van een speldenknop en druk deze plat op de slippers (zie foto).

6

Neem vervolgens twee gelijke bolletjes lichtroze van ongeveer een cm doorsnede en rol deze helemaal uit tot een dunne 'slang'. Deze slang knik je in het midden en dat gedeelte plak je voorop de slipper, de uiteinden plak je halverwege de slipper aan iedere zijkant vast. Doe dit ook zo voor de tweede slipper.

7

Steek met een kleine bloemetjes uitsteker uit een uitgerold plakje groene marsepein twee bloemetjes en plak deze bovenop de slippers. Gebruik gekleurde parels voor de hartjes van de bloemetjes. Zet de slippers bovenop 'het zand'.

Voedingswaarden Voor het recept Slippers op het strand cupcakes

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 4134kJ
1000kcal
451kJ
109kcal
Vet 80g 8.7g
Koolhydraten 40g 4.3g
Eiwit 29g 3.2g