Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Sinterklaas cupcakes Schoorsteen met pakjes

Leuke cupcakes voor pakjesavond van Sinterklaas met een schoorsteen en Sinterklaascadeautjes.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Sinterklaas cupcakes Schoorsteen met pakjes

Bakgerei:

1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes (of Sinterklaas vormpjes)
1 cupcake-/muffin bakvorm
1 ronde uitsteekvorm (grootte cupcake)
1 kunststof roller
1 kunststof mesje voor fondant

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g boter of margarine op kamertemperatuur
2 eieren op kamertemperatuur
100 ml melk

Voor decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Topping Wit
marsepein (bruin)
Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel (optioneel)
1 verpakking verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant rood
fondant in diverse voor de pakjes

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze cupcakes

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 22 minuten

2

Neem een stuk rode fondant en rol het uit tot een plak van ongeveer 3 mm dik. Steek er met een ronde uitsteker een cirkel uit. Teken op deze cirkel een dakpannen-structuur met een kunststof mesje. Plak de cirkel met wat topping op de cupcake.

3

Voor het dak

Van de overgebleven rode fondant snijd je een smalle strook af en hierop maak je ook een pannenstructuur. Deze strook plak je op 2/3 van de cupcake als een soort van nok van het dak.

4

Voor de schoorsteen

Voor de schoorsteen pak je een stuk bruine marsepein en maak je er een dikke rol van. Snij hem daarna op maat en leg de rol op tafel. Druk er met een plat voorwerp zachtjes op zodat je twee kanten krijgt die al vlak zijn. Rol om en duw de twee overgebleven kanten zachtjes ook wat platter. Zo ontstaat de hoekige vorm van een schoorsteen. Snijd de schoorsteen desgewenst nog op maat met een kunststof mesje.

5

Maak bovenin de schoorsteen een vierkant gat (niet al te diep) en plak daar een bruine dakrand op als afwerking. Voor deze dakrand snijd je uit een plak wat donkerder bruin marsepein een vierkante vorm (iets groter dan de bovenkant van de schoorsteen). En uit deze vierkant snijd je weer een kleiner vierkant uit zodat de vorm open is en op de bovenkant van de schoorsteen geplakt kan worden. Maak met een kunststof mesje een stenenstructuur op de schoorsteen en plak de schoorsteen op de cupcake.

6

Voor de cadeautjes

Kies drie (of meer) kleurtjes uit voor de cadeautjes en neem stukjes van ongeveer 1-2 cm doorsnede. Rol er balletjes van en knijp dan steeds tussen twee vingers de balletjes wat aan zodat er een vierkantje of rechthoek ontstaat. Als je de verschillende pakjes hebt gekneed kun je ze op het dak of in de schoorsteen bevestigen. Maak er daarna desgewenst strikken of lintjes op met één van de choco stiften of met dunne rolletjes fondant.

Voedingswaarden Voor het recept Sinterklaas cupcakes Schoorsteen met pakjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1813 kJ
433 kcal
2357 kJ
563 kcal
Vet 13.53 g 17.58 g
Koolhydraten 34.61 g 44.94 g
Eiwit 3.79 g 4.92 g