Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Sinterklaas cupcakes Schoorsteen met pakjes

Leuke cupcakes voor pakjesavond van Sinterklaas met een schoorsteen en Sinterklaascadeautjes.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Sinterklaas cupcakes Schoorsteen met pakjes

Bakgerei:

1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes (of Sinterklaas vormpjes)
1 cupcake-/muffin bakvorm
1 ronde uitsteekvorm (grootte cupcake)
1 kunststof roller
1 kunststof mesje voor fondant

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g boter of margarine op kamertemperatuur
2 eieren op kamertemperatuur
100 ml melk

Voor decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Topping Wit
marsepein (bruin)
Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel (optioneel)
1 verpakking verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant rood
fondant in diverse voor de pakjes

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze cupcakes

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 22 minuten

2

Neem een stuk rode fondant en rol het uit tot een plak van ongeveer 3 mm dik. Steek er met een ronde uitsteker een cirkel uit. Teken op deze cirkel een dakpannen-structuur met een kunststof mesje. Plak de cirkel met wat topping op de cupcake.

3

Voor het dak

Van de overgebleven rode fondant snijd je een smalle strook af en hierop maak je ook een pannenstructuur. Deze strook plak je op 2/3 van de cupcake als een soort van nok van het dak.

4

Voor de schoorsteen

Voor de schoorsteen pak je een stuk bruine marsepein en maak je er een dikke rol van. Snij hem daarna op maat en leg de rol op tafel. Druk er met een plat voorwerp zachtjes op zodat je twee kanten krijgt die al vlak zijn. Rol om en duw de twee overgebleven kanten zachtjes ook wat platter. Zo ontstaat de hoekige vorm van een schoorsteen. Snijd de schoorsteen desgewenst nog op maat met een kunststof mesje.

5

Maak bovenin de schoorsteen een vierkant gat (niet al te diep) en plak daar een bruine dakrand op als afwerking. Voor deze dakrand snijd je uit een plak wat donkerder bruin marsepein een vierkante vorm (iets groter dan de bovenkant van de schoorsteen). En uit deze vierkant snijd je weer een kleiner vierkant uit zodat de vorm open is en op de bovenkant van de schoorsteen geplakt kan worden. Maak met een kunststof mesje een stenenstructuur op de schoorsteen en plak de schoorsteen op de cupcake.

6

Voor de cadeautjes

Kies drie (of meer) kleurtjes uit voor de cadeautjes en neem stukjes van ongeveer 1-2 cm doorsnede. Rol er balletjes van en knijp dan steeds tussen twee vingers de balletjes wat aan zodat er een vierkantje of rechthoek ontstaat. Als je de verschillende pakjes hebt gekneed kun je ze op het dak of in de schoorsteen bevestigen. Maak er daarna desgewenst strikken of lintjes op met één van de choco stiften of met dunne rolletjes fondant.