Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Sinaasappel Chocolade Tiramisu

Geef een heerlijke draai aan de bekende Tiramisu: heerlijk met sinaasappel en chocolade.

1 taart

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Sinaasappel Chocolade Tiramisu

Voor de Tiramisu:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Naturel
50 g boter
500 g volle kwark
250 ml slagroom
200 ml chocolademelk
200 ml sinaasappelsap (+extra om de lange vingers in te dopen)
½ - 1 reep pure chocolade
1 pak lange vingers
3 - 4 el Grand Marnier

Bereiding

Bereiding

1

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2

Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

3

Doe 200 ml chocolademelk (op kamertemperatuur) en de helft van het zakje Taartmix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.

4

Voeg 250 g kwark en 125 ml ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa. Schenk het chocoladetaartmengsel over de bodem.

5

Doop de lange vingers in de sinaasappelsap en leg ze bovenop de chocoladelaag. Besprekel de lange vingers met Grand Marnier. Zet de taart in de koelkast.

6

Meng de andere helft van het zakje Taartmix met 200 ml sinaasappelsap (op kamertemperatuur) en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Voeg hier 250 g kwark en 125 ml ongeklopte slagroom aan toe en klop het sinaasappelmengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa.

7

Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het sinaasappelmengsel over de chocoladebodem. Laat de taart minimaal 2 1/2 uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 150 Min.

8

Smelt de pure chocolade au bain marie. Snijd 4 lange vingers schuin door. Doop het topje in de gesmolten chocolade. Versier de Sinaasappel Chocolade Tiramisu vlak voor het serveren met de lange vingers en eventueel wat schijfjes sinaasappel.

Voedingswaarden Voor het recept Sinaasappel Chocolade Tiramisu

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 17908kJ
4287kcal
918kJ
220kcal
Vet 272g 14g
Koolhydraten 355g 18g
Eiwit 96g 4.9g