Shortbread Sinterklaas

Voor een heerlijk Sinterklaas avondje zet je natuurlijk die Shortbread Choco & Karamel op tafel boordevol sinterklaasstrooisel

16 stuks

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Shortbread Sinterklaas

Voor een Sinterklaas Shortbread:

1 pak Dr. Oetker Shortbread Choco & Karamel
100 g boter
6 el schenkstroop
Snoepgoed Sinterklaas (tummies, schuimpjes, chocolade etc.)

Extra nodig:

1 steelpan
kom
lepel

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Breng water aan de kook en giet dit in een kom.

2

Leg vervolgens het bijgeleverde zakje chocoladeglazuur in de kom en zorg ervoor dat het onderwater blijft.

3

Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

4

Bodem bereiden

Smelt in een steelpannetje 1 eetlepel schenkstroop en 50 gram boter. Als de boter gesmolten is laat dan nog 1 minuut doorpruttelen terwijl je erbij blijft.

5

Neem het pannetje van het vuur en roer voorzichtig met een lepel de bodemmix erdoorheen. Meng het geheel tot een egale massa.

6

Bedek de bodem van de bakvorm gelijkmatig met het warme deeg en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Plaats de bakvorm in de koelkast.

7

Maak het steelpannetje en de lepel meteen schoon.

8

Karamelsaus bereiden

Smelt in een steelpannetje 5 eetlepel schenkstroop en 50 gram boter. AIs de boter is gesmolten, laat het dan nog 1 minuut doorpruttelen. Blijf hierbij in de buurt.

9

Neem het pannetje van het vuur en roer voorzichtig met een lepel de mix voor karamelsaus erdoorheen. Meng het geheel tot een egale massa.

10

Haal de bakvorm uit de koelkast en verdeel de karamelsaus gelijkmatig over de bodem.

11

Decoreren

Haal het zakje chocoglazuur uit het water en kneed het goed door.

12

Knip de bovenzijde van de verpakking open en giet het vloeibare glazuur over de karamelsaus en verdeel het over de bakvorm. Kantel hierbij voorzichtig de bakvorm zodat alle hoeken bedekt zijn met chocoglazuur.

13

Wacht 15 minuten tot de chocolade aan de zijkanten wat begint te stollen. Decoreer naar keuze met het Sinterklaas strooisel.

14

Plaats de bakvorm 1 uur in de koelkast.

15

Verdeel voor het serveren de shortbread in 16 stukken.

Voedingswaarden Voor het recept Shortbread Sinterklaas

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 703 kJ
168 kcal
2194 kJ
524 kcal
Vet 11.67 g 36.48 g
Koolhydraten 14.24 g 44.51 g
Eiwit 0.85 g 2.65 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no