Schwarzwälder Kirschtorte

Heerlijk! Een goed recept voor een Schwarzwälder Kirschtorte.

12 taartpunten

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Schwarzwälder Kirschtorte

Bakgerei:

Mixer met gardes
Grote kom
Steelpannetje
1 springvorm (24 cm)
bakpapier

Voor de Schwarzwalder Kirsch taart:

100 g bloem
35 g maizena
40 g cacao
6 eieren (ca. 300 g)
150 g suiker

Voor vulling en garnering:

1 el Aardappelzetmeel
6 el kirsch
2 potjes kersen op siroop (ontpit) (2 potten van 350 g)
5 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
500 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
1 zakje Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
2 el suiker

Voor garnering:

100 g hagelslag

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de Schwarzwälder Kirsch taart

Verwarm de oven voor. Vet de springvorm in. Bekleed de bodem met bakpapier. Zorg dat de beslagkom vetvrij is. Meng bloem, maïzena en cacaopoeder. Klop de eieren met de suiker tot een romige luchtige massa. De massa moet in pieken kunnen blijven staan. Spatel het bloemmengsel rustig door het eimengsel. Schep het schwarzwälder kirsch taart beslag in de vorm. Bak de schwarzwälder kirsch taart in het midden van de oven in ca 35 minuten gaar.

Elektrische oven: 190 °C

Heteluchtoven 170 °C

Baktijd: ongeveer 35 Minuten

2

Laat de schwarzwälder kirsch taart 5 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder de vorm en trek het bakpapiertje van de taartbodem. Laat de taart verder afkoelen. Giet de kersen af en bewaar de helft van het sap. Breng dit aan de kook. Meng 1 el aardappelzetmeel met 2 el kirsch en bind het sap ermee. Roer de kersen door het gebonden sap (houd enkele apart voor de garnering).

3

Week de gelatine in koud water. Klop de slagroom en 4 el kirsch met de Klop-Fix, vanillesuiker en suiker stijf. Los de uitgeknepen gelatine op in 2 el heet water en meng deze door de room.

4

Snijd de taartbodem in 3 lagen. Bestrijk de onderste laag met de helft van de kersen. Leg de tweede plak deeg erop en bestrijk deze met een dikke laag slagroom. Verdeel de rest van de kersen erover. Leg de bovenste taartlaag erop. Bestrijk de bovenkant en de zijkant van schwarzwälder kirsch taart met slagroom.

5

Houd wat slagroom achter om op de taart te spuiten. Bestrooi de boven- en zijkant van de schwarzwälder kirsch taart met hagelslag. Spuit langs de rand toefjes slagroom en leg daarop als garnering de achtergehouden kersen.

Voedingswaarden Voor het recept Schwarzwälder Kirschtorte

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1637 kJ
391 kcal
955 kJ
228 kcal
Vet 19.41 g 11.35 g
Koolhydraten 45.00 g 26.32 g
Eiwit 6.90 g 4.03 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no