Voor het recept Schwarzwälder Kirschtorte
Mixer met gardes | |
Grote kom | |
Steelpannetje |
1 | springvorm (24 cm) |
bakpapier |
100 g | bloem |
35 g | maizena |
40 g | cacao |
6 | eieren (ca. 300 g) |
150 g | suiker |
1 el | Aardappelzetmeel |
6 el | kirsch |
2 potjes | kersen op siroop (ontpit) (2 potten van 350 g) |
5 blaadjes | Dr. Oetker Gelatine |
500 ml | slagroom |
1 zakje | Dr. Oetker Klop-Fix |
1 zakje | Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak |
2 el | suiker |
100 g | hagelslag |
Verwarm de oven voor. Vet de springvorm in. Bekleed de bodem met bakpapier. Zorg dat de beslagkom vetvrij is. Meng bloem, maïzena en cacaopoeder. Klop de eieren met de suiker tot een romige luchtige massa. De massa moet in pieken kunnen blijven staan. Spatel het bloemmengsel rustig door het eimengsel. Schep het schwarzwälder kirsch taart beslag in de vorm. Bak de schwarzwälder kirsch taart in het midden van de oven in ca 35 minuten gaar.
Elektrische oven: 190 °C
Heteluchtoven 170 °C
Baktijd: ongeveer 35 Minuten
Laat de schwarzwälder kirsch taart 5 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder de vorm en trek het bakpapiertje van de taartbodem. Laat de taart verder afkoelen. Giet de kersen af en bewaar de helft van het sap. Breng dit aan de kook. Meng 1 el aardappelzetmeel met 2 el kirsch en bind het sap ermee. Roer de kersen door het gebonden sap (houd enkele apart voor de garnering).
Week de gelatine in koud water. Klop de slagroom en 4 el kirsch met de Klop-Fix, vanillesuiker en suiker stijf. Los de uitgeknepen gelatine op in 2 el heet water en meng deze door de room.
Snijd de taartbodem in 3 lagen. Bestrijk de onderste laag met de helft van de kersen. Leg de tweede plak deeg erop en bestrijk deze met een dikke laag slagroom. Verdeel de rest van de kersen erover. Leg de bovenste taartlaag erop. Bestrijk de bovenkant en de zijkant van schwarzwälder kirsch taart met slagroom.
Houd wat slagroom achter om op de taart te spuiten. Bestrooi de boven- en zijkant van de schwarzwälder kirsch taart met hagelslag. Spuit langs de rand toefjes slagroom en leg daarop als garnering de achtergehouden kersen.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
1637
kJ
391 kcal |
955
kJ
228 kcal |
Vet | 19.41 g | 11.35 g |
Koolhydraten | 45.00 g | 26.32 g |
Eiwit | 6.90 g | 4.03 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no