Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Schwarzwalder Kirsch taart

Heerlijk! Een goed recept voor een Schwarzwälder Kirsch Taart.

12 taartpunten

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Schwarzwalder Kirsch taart

Bakgerei:

Mixer met garden
Grote kom
Steelpannetje
springvorm (24 cm)
bakpapier

Voor de Schwarzwalder Kirsch taart:

100 g bloem
35 g maizena
40 g cacao
6 eieren (ca. 300 g)
150 g suiker

Voor vulling en garnering:

1 el Aardappelzetmeel
6 el kirsch
2 potjes kersen op siroop (ontpit) (2 potten van 350 g)
5 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
500 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
2 el suiker

Voor garnering:

100 g hagelslag

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de Schwarzwälder Kirsch taart

Verwarm de oven voor. Vet de springvorm in. Bekleed de bodem met bakpapier. Zorg dat de beslagkom vetvrij is. Meng bloem, maïzena en cacaopoeder. Klop de eieren met de suiker tot een romige luchtige massa. De massa moet in pieken kunnen blijven staan. Spatel het bloemmengsel rustig door het eimengsel. Schep het schwarzwälder kirsch taart beslag in de vorm. Bak de schwarzwälder kirsch taart in het midden van de oven in ca 35 minuten gaar.

Elektrische oven: 190 °C

Heteluchtoven 170 °C

Baktijd: over 35 Minuten

2

Laat de schwarzwälder kirsch taart 5 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder de vorm en trek het bakpapiertje van de taartbodem. Laat de taart verder afkoelen. Giet de kersen af en bewaar de helft van het sap. Breng dit aan de kook. Meng 1 el aardappelzetmeel met 2 el kirsch en bind het sap ermee. Roer de kersen door het gebonden sap (houd enkele apart voor de garnering).

3

Week de gelatine in koud water. Klop de slagroom en 4 el kirsch met de Klop-Fix, vanillesuiker en suiker stijf. Los de uitgeknepen gelatine op in 2 el heet water en meng deze door de room.

4

Snijd de taartbodem in 3 lagen. Bestrijk de onderste laag met de helft van de kersen. Leg de tweede plak deeg erop en bestrijk deze met een dikke laag slagroom. Verdeel de rest van de kersen erover. Leg de bovenste taartlaag erop. Bestrijk de bovenkant en de zijkant van schwarzwälder kirsch taart met slagroom.

5

Houd wat slagroom achter om op de taart te spuiten. Bestrooi de boven- en zijkant van de schwarzwälder kirsch taart met hagelslag. Spuit langs de rand toefjes slagroom en leg daarop als garnering de achtergehouden kersen.

Voedingswaarden Voor het recept Schwarzwalder Kirsch taart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1637kJ
391kcal
955kJ
228kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g