Schwarzwälder Kirsch-Cupcakes

Kleine Schwarzwälder Kirsch taartjes! Chocolade-kersenmuffins met een topping van roomkaas maakt dit recept tot een echte klassieker.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Schwarzwälder Kirsch-Cupcakes

Voor de cupcakes:

250 g kersen zuur, uitlekgewicht
1 pak Dr. Oetker CupCakes Naturel
1 el cacao
100 g boter
2 eieren
100 ml melk
1 zakje Dr. Oetker Chocolate Chips

Voor de topping:

200 ml slagroom ongeklopt, koud
100 g roomkaas
1 el suiker
1 zakje Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
1 - 2 el kirsch

Voor de decoratie:

50 g chocoladevlokken bruin

Extra nodig:

1 cupcake-/muffin bakvorm
1 doosje Cupcake vormpjes
1 zeef
1 spuitzak
1 spuitmondje grote ster

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Laat de kersen uitlekken in een zeef. Hou ongeveer 12 kersen apart voor de decoratie. Plaats papieren vormpjes in de muffinvorm en verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 175 °C

Heteluchtoven 170 °C

Cupcakes maken

Maak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg 1 eetlepel cacaopoeder toe aan het beslag. Roer tot slot de chocolate chips door het beslag. Verdeel 1 eetlepel van het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes. Verdeel daarna de helft van de kersen over de cupcakes. Schep hierna de rest van het beslag gelijkmatig over de kersen en schep als laatste de overige kersen op de cupcakes. Zet de cupcakes in de oven en bak voor ongeveer 22 minuten.

Elektrische oven: 175 °C

Heteluchtoven 170 °C

2

Haal de muffins uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

3

Topping maken

Mix de ongeklopte slagroom met de roomkaas op de laagste stand. Voeg de suiker, vanillesuiker en klop-fix toe en klop stijf. Breng op smaak met kirsch. Doe de slagroom in een spuitzak met grote sterpunt en spuit grote toefjes op de cupcakes.

4

Decoreren

Decoreer de cupcakes met kersen en bruine chocoladevlokken. Zet de cupcakes in de koelkast tot ze klaar zijn om te serveren.

Voedingswaarden Voor het recept Schwarzwälder Kirsch-Cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1432 kJ
342 kcal
1176 kJ
281 kcal
Vet 23.57 g 19.32 g
Koolhydraten 26.23 g 21.50 g
Eiwit 5.16 g 4.23 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no