Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

School cupcakes

De scholen gaan weer beginnen, weer terug in het ritme. Bak een heerlijke cupcake om de scholieren weer op weg te helpen.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept School cupcakes

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel (of Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Chocolade)
100 g margarine
2 eieren op kamertemperatuur
100 ml melk

Voor decoratie:

Dr. Oetker Rolfondant wit
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter
100 ml melk
1 pak Dr. Oetker Kleurstoffen
stift met zwarte eetbare inkt

Bakgerei:

cupcake-/muffin bakvorm

Bereiding

Bereiding

1

Bereidingswijze:

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180°C

Heteluchtoven: 160°C

Baktijd: ongeveer 22 Min.

2

Rol witte fondant uit tot een dunne plak en snijd er cirkels uit met een diameter die ietsje groter dan de bovenkant van de cupcake

3

Maak de botercrème zoals beschreven staat op de verpakking en smeer een dun laagje bovenop de cupcakes. Plak daarna de cirkels van witte fondant bovenop de cupcakes.

4

Doe een druppel blauwe kleurstof in een bakje en voeg er een druppel water aan toe. Trek met een heel fijn penseel lijntjes met de blauwe inkt op het fondant.

5

Doe ditzelfde ook met de rode kleurstof en trek een verticale lijn over het fondant.

6

Neem als laatste een zwarte stift met eetbare inkt en schrijf woordjes of sommen op de lijntjes.

7

Je School Cupcakes zijn klaar!

Voedingswaarden Voor het recept School cupcakes

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1189kJ
313kcal
1462kJ
384kcal
Vet 20g 25g
Koolhydraten 23g 29g
Eiwit 3.5g 4.3g