Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Salted Caramel truffels

Een knapperig chocolaagje met nougatine, een romige vulling en een heerlijke salted caramel smaak, mmmmm. Zo maak je deze verrukkelijk salted carameltruffels. Dit recept is voor de truffels links onder op de foto.

20 stuks

Wat bakervaring gewenst 30 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Salted Caramel truffels

Salted Caramel truffels vulling:

125 g roomboter (op kamertemperatuur)
125 g poedersuiker
75 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
1 zakje Dr. Oetker Cake & Taart Vulling Salted Caramel

Voor decoratie:

1 beker Dr. Oetker Choco Dip bruin
1 zakje Dr. Oetker Nougatine

Extra nodig:

mixer met garden
snijplank
bakpapier
cocktailprikker
1 schaal
spuitzak of 2 tl

Bereiding

Bereiding

1

Mix de roomboter, poedersuiker, slagroom en vanillesuiker in 5 tot 7 minuten tot een mooie stevige massa.

2

Voeg het zakje Dr. Oetker Taart & Cake vulling Salted Caramel toe aan de slagroomvulling en mix het door tot het mooi egaal is.

3

Leg een vel bakpapier op een snijplank. Doe de salted caramel slagroom truffelvulling in een spuitzak en maak kleine ronde toefjes/bolletjes op het bakpapier (of maak met twee theelepels kleine bergjes). Steek in elk slagroomvulling bolletje een cocktailprikker. Zet de bolletjes ongeveer 15 minuten in de vriezer.

Opstijftijd: 15 Min.

4

Smelt de Chocodip volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5

Leg een velletje bakpapier op het aanrecht. Doe de cacao in een grote schaal.

6

Doe de nougatine in een klein schaaltje. Haal de truffels uit de vriezer en pak ze bij de cocktailprikker en haal ze door de gesmolten Chocodip. Laat de truffels even uitdruppen en dip de onderkant in de nougatine. Zet de Salted Caramel truffels op het bakpapier. Als ze hard zijn, draai je voorzichtig de stokjes uit de Salted Caramel truffels. Bewaar de truffels in de koelkast.

Voedingswaarden Voor het recept Salted Caramel truffels

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 833kJ
200kcal
2011kJ
483kcal
Vet 12g 30g
Koolhydraten 21g 51g
Eiwit 0.9g 2.1g