Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Salted Caramel Cookie Cupcakes

Wat een smaakexplosie! Chocolade cupcakes gevuld met Oreo® koekjes en een romige toef met salted caramel.

10 - 12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Salted Caramel Cookie Cupcakes

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
2 eieren
2 - 3 el cacao
100 g boter of margarine
100 ml melk
24 Oreo® koekjes (2 rollen)

Voor de topping:

1 blikje gecondenseerde melk
snufje zout
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter
125 ml melk

Extra nodig:

1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
cupcake-/muffin bakvorm (eventueel)
beslagkom
mixer met garden
spuitzak met stervormig mondje
theelepel

preparation

Bereiding

1

Eenvoudig karamelsaus maken

Begin een aantal uren of dag van te voren met het maken van de karamelsaus. Plaats het blikje gecondenseerde melk met suiker in een diepe pan gevuld met water (verwijder eerst het etiket). Zorg dat het blikje onder water staat en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt breng je de temperatuur omlaag zodat je het water voortdurend tegen de kook aan houdt. Laat dit minimaal drie uur staan. Mocht het water onder de rand van het blikje dreigen te zakken, vul het water dan aan en breng weer tegen de kook. Na drie uur is je karamelsaus gereed. Voeg naar smaak een snufje (zee)zout toe.

2

Verdere voorbereiding

Zorg ervoor dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is. Haal de bakplaat uit de oven en plaats de cupcakevormpjes hierop. Heb je een muffinbakblik van 12 holletjes, plaats dan 12 vormpjes in het bakblik. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

3

Voeg aan de cupcakemix de eieren, melk, 2-3 eetlepels cacao en boter toe en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar.

4

Klop het daarna gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag.

5

Doe een laagje chocolade beslag op de bodem van elk cupcakevormpje. Leg hier twee Oreo® koekjes op.

6

Verdeel daar de rest van het choco beslag over. Dit gaat het eenvoudigst met een spuitzak.

7

Bak de cookie cupcakes in ongeveer 22 minuten gaar. De cookie cupcakes zijn gaar als je met de vinger op de cupcake drukt en deze een beetje terugveert. Laat ze goed afkoelen voor je ze versiert.

Baktijd: 22 minuten

8

Topping maken

Klop de zachte boter, met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk en Mix voor Botercrème toe.

9

Mix het geheel nog ca. 1/2 minuut op de laagste stand. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden. Klop de botercrème in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige crème.

10

Spuit op elke gevulde cupcake een mooie toef botercrème. Begin in het midden van de cupcake. Maak met een draaiende beweging cirkels naar buiten. Daarna ga je in één beweging door naar de volgende laag en maak je kleinere rondjes tot je een mooie hoogte hebt.

11

Maak met een theelepel met de zelfgemaakte Salted Caramel saus streepjes over de toef.

Extra touch

Maak de topping extra lekker. Hiervoor heb je vier extra koekjes nodig. Maak de botercrème volgens de bereidingswijze. Meng op het laatst het zakje Cake & Taartvulling Salted Caramel door de botercrème. Verkruimel de 4 koekjes. Spuit op elke gevulde cupcake een mooie toef salted caramel botercrème. Strooi de koekkruimels royaal over de toeven.

Voedingswaarden Voor het recept Salted Caramel Cookie Cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2445 kJ
584 kcal
1453 kJ
347 kcal
Vet 37.03 g 22.04 g
Koolhydraten 53.69 g 31.96 g
Eiwit 8.82 g 5.25 g