Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Rozijnen Scones

Lekker voor bij de koffie of thee deze Engelse Scones gevuld met rozijnen.

ongeveer 12 stuks

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Rozijnen Scones

Bakgerei:

bloem
bakplaat
glas (5 cm doorsnede)

Voor de scones:

225 g Zelfrijzend bakmeel (bijv. Koopmans)
mespuntje zout
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
1 el gemalen kaneel
2 el suiker (fijne)
85 g boter
1 ei
2 - 3 el karnemelk
75 g rozijnen
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit
1 bakje kaneelsuiker (grove)

preparation

Bereiding

1

Voorbereiding

Verwarm de oven voor. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Elektrische oven: 220 °C

Heteluchtoven 200 °C

Baktijd: 10 - 15 minuten

2

Zo maak je de scones

Meng zelfrijzend bakmeel, zout, Vanillesuiker, suiker, kaneel en boter in een kom en kneed het met de mixer met deeghaken tot een kruimelig deeg. Voeg bijna al het losgeklopte ei toe en kneed het snel tot een soepel, stevig scones deeg. Voeg als het te droog is al knedend wat karnemelk toe.

3

Kneed de rozijnen door het deeg. Rol het deeg uit tot een lap met een dikte van 1 cm. Dip het glas in een laagje bloem en steek hiermee zoveel mogelijk rondjes uit het deeg. Leg ze op de bakplaat. Kneed restjes deeg weer samen en herhaal het uitrollen en uitsteken.

4

Kwast de scones dun in met de rest van het ei. Bak de rozijnen scones middenin de oven goudbruin en gaar (ze mogen wat indeuken bij het indrukken). Schuif de scones met bakpapier op een rooster en laat ze afkoelen.

Elektrische oven: 220 °C

Heteluchtoven 200 °C

Baktijd: 10 - 15 minuten

5

Verwarm het Gebaksglazuur volgens de aanwijzingen op het zakje en bestrijk de scones met een dikke laag glazuur. Bestrooi de scones met grove kaneelsuiker.

Voedingswaarden Voor het recept Rozijnen Scones

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 850kJ
203kcal
1520kJ
363kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g