Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Rozijnen Scones

Lekker voor bij de koffie of thee deze Engelse Scones gevuld met rozijnen.

ongeveer 12 stuks

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Rozijnen Scones

Bakgerei:

bloem
bakplaat
glas (5 cm doorsnede)

Voor de scones:

225 g Zelfrijzend bakmeel (bijv. Koopmans)
mespuntje zout
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
1 el gemalen kaneel
2 el suiker (fijne)
85 g boter
1 ei
2 - 3 el karnemelk
75 g rozijnen
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit
1 bakje kaneelsuiker (grove)

preparation

Bereiding

1

Voorbereiding

Verwarm de oven voor. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Elektrische oven: 220 °C

Heteluchtoven 200 °C

Baktijd: 10 - 15 minuten

2

Zo maak je de scones

Meng zelfrijzend bakmeel, zout, Vanillesuiker, suiker, kaneel en boter in een kom en kneed het met de mixer met deeghaken tot een kruimelig deeg. Voeg bijna al het losgeklopte ei toe en kneed het snel tot een soepel, stevig scones deeg. Voeg als het te droog is al knedend wat karnemelk toe.

3

Kneed de rozijnen door het deeg. Rol het deeg uit tot een lap met een dikte van 1 cm. Dip het glas in een laagje bloem en steek hiermee zoveel mogelijk rondjes uit het deeg. Leg ze op de bakplaat. Kneed restjes deeg weer samen en herhaal het uitrollen en uitsteken.

4

Kwast de scones dun in met de rest van het ei. Bak de rozijnen scones middenin de oven goudbruin en gaar (ze mogen wat indeuken bij het indrukken). Schuif de scones met bakpapier op een rooster en laat ze afkoelen.

Elektrische oven: 220 °C

Heteluchtoven 200 °C

Baktijd: 10 - 15 minuten

5

Verwarm het Gebaksglazuur volgens de aanwijzingen op het zakje en bestrijk de scones met een dikke laag glazuur. Bestrooi de scones met grove kaneelsuiker.

Voedingswaarden Voor het recept Rozijnen Scones

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 850 kJ
203 kcal
1520 kJ
363 kcal
Vet 6.39 g 11.41 g
Koolhydraten 31.98 g 57.10 g
Eiwit 2.87 g 5.12 g