Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Rozijnen bolletjesbrood

Lekker voor bij de brunch of high tea: wit breekbrood gevuld met rozijnen en een laagje glazuur.

1 stuk

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Rozijnen bolletjesbrood

:

Springvorm Ø26 cm
Kwastje

Voor het rozijnenbrood:

1 pak Mix voor Witbrood (bv. Koopmans)
300 ml water (handwarm)
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
50 g basterdsuiker (witte)
1 - 2 tl koekkruiden
150 g rozijnen
25 g Dr. Oetker Citroenrasp
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit
25 g boter of margarine

preparation

Bereiding

1

Zo maak je het rozijnenbrood

Vet de springvorm in. Volg de algemene bereidingswijze op het pak mix, maar meng vanillesuiker, basterdsuiker, koekkruiden, rozijnen, citroenrasp en boter door de mix. Laat het deeg onder een vochtige theedoek 30 min. rijzen.

2

Volg de bereidingswijze voor kleine broodjes en maak 21 deegbolletjes. Leg deze in de springvorm: 1 in het midden, de rest in 2 cirkels van 8 en 12 stuks er omheen, zorg dat ze elkaar net niet raken. Vervolg het recept, maar laat het deeg onder de vochtige theedoek rijzen. Bak het rozijnenbrood in ca. 25 min. gaar en bruin.

Elektrische oven: 220 °C

Heteluchtoven 200 °C

Baktijd: 25 minuten

3

Laat het rozijnenbrood afkoelen. Bereid het Gebaksglazuur volgens de bereidingwijze op het zakje. Schenk het glazuur over de rozijnenbroodjes en strijk het uit met een bakkwastje.

Voedingswaarden Voor het recept Rozijnen bolletjesbrood

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 11300 kJ
2699 kcal
984 kJ
235 kcal
Vet 37.08 g 3.23 g
Koolhydraten 538.20 g 46.88 g
Eiwit 52.80 g 4.60 g