Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Rozijnen bolletjesbrood

Lekker voor bij de brunch of high tea: wit breekbrood gevuld met rozijnen en een laagje glazuur.

1 stuk

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Rozijnen bolletjesbrood

:

Springvorm Ø26 cm
Kwastje

Voor het rozijnenbrood:

1 pak Mix voor Witbrood (bv. Koopmans)
300 ml water (handwarm)
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
50 g basterdsuiker (witte)
1 - 2 tl koekkruiden
150 g rozijnen
25 g Dr. Oetker Citroenrasp
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit
25 g boter of margarine

preparation

Bereiding

1

Zo maak je het rozijnenbrood

Vet de springvorm in. Volg de algemene bereidingswijze op het pak mix, maar meng vanillesuiker, basterdsuiker, koekkruiden, rozijnen, citroenrasp en boter door de mix. Laat het deeg onder een vochtige theedoek 30 min. rijzen.

2

Volg de bereidingswijze voor kleine broodjes en maak 21 deegbolletjes. Leg deze in de springvorm: 1 in het midden, de rest in 2 cirkels van 8 en 12 stuks er omheen, zorg dat ze elkaar net niet raken. Vervolg het recept, maar laat het deeg onder de vochtige theedoek rijzen. Bak het rozijnenbrood in ca. 25 min. gaar en bruin.

Elektrische oven: 220 °C

Heteluchtoven 200 °C

Baktijd: 25 minuten

3

Laat het rozijnenbrood afkoelen. Bereid het Gebaksglazuur volgens de bereidingwijze op het zakje. Schenk het glazuur over de rozijnenbroodjes en strijk het uit met een bakkwastje.

Voedingswaarden Voor het recept Rozijnen bolletjesbrood

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 11300kJ
2699kcal
984kJ
235kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 538.20g 46.88g
Eiwit 0g 0g