Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Ronde Kersttaart

Een mooie kerstaart: deze ronde luchtige cake met slagroomtopping en chocolade decoratie

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Ronde Kersttaart

Bakgerei:

spuitzak
spatel of plat mes
springvorm (24 cm)

Voor de kersttaart:

125 g boter
125 g kristalsuiker
4 tl Dr. Oetker Amandel Aroma
200 g bloem
2 tl Dr. Oetker Backin
5 eiwitten
1 tl citroensap

Voor de garnering:

2 - 4 el aardbeienjam (of andere rode jam)
750 ml slagroom
2 el suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
3 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix
1 reep chocolade
chocolade hulstblaadjes
bigarreaux (alleen de groene)

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de ronde kersttaart

Vet de springvorm in of gebruik de handige Bakspray van Dr. Oetker.

2

Voor de cake

Klop de boter met de suiker en het aroma in een grote kom en roer de fijngehakte amandelen er door. Zeef in een aparte kom de bloem en de Dr. Oetker Backin. Klop in een andere kom de eiwitten met het citroensap stijf. Spatel dan om en om delen bloem en eiwit door de botermassa. Vul een ingevette springvorm met het beslag.

3

Bak de cake op een rooster in het midden van de oven in ca. 50 minuten gaar (eventueel de laatste 10 minuten afdekken met aluminiumfolie). Haal de cake uit de vorm en laat deze op een taartrooster en laat afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 50 Minuten

4

Maak de kersttaart mooi

Snijd de kersttaart horizontaal door. Bestrijk de onderste helft met jam. Leg de andere helft er boven op. Klop de slagroom stijf met de suiker, vanillesuiker en Klop-Fix. Bestrijk de kersttaart met slagroom, zowel de bovenkant als de zijkant.

5

Schraap met een glad mes chocoladekrullen van de onderkant van de chocoladereep. Bestrooi de zijkant van de kersttaart met de chocoladekrullen. Doe de rest van de slagroom in de spuitzak en garneer de kersttaart met toefjes slagroom. Versier met de kersttaart met chocolade hulstblaadjes en groene bigarreaux.

Voedingswaarden Voor het recept Ronde Kersttaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2152kJ
514kcal
1495kJ
357kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g