Ronde Kersttaart

Een mooie kerstaart: deze ronde luchtige cake met slagroomtopping en chocolade decoratie

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Ronde Kersttaart

Bakgerei:

spuitzak
spatel of plat mes
springvorm (24 cm)

Voor de kersttaart:

125 g boter
125 g kristalsuiker
4 tl Dr. Oetker Amandel Aroma
200 g bloem
2 tl Dr. Oetker Backin
5 eiwitten
1 tl citroensap

Voor de garnering:

2 - 4 el aardbeienjam (of andere rode jam)
750 ml slagroom
2 el suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
3 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix
1 reep chocolade
chocolade hulstblaadjes
bigarreaux (alleen de groene)

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de ronde kersttaart

Vet de springvorm in of gebruik de handige Bakspray van Dr. Oetker.

2

Voor de cake

Klop de boter met de suiker en het aroma in een grote kom en roer de fijngehakte amandelen er door. Zeef in een aparte kom de bloem en de Dr. Oetker Backin. Klop in een andere kom de eiwitten met het citroensap stijf. Spatel dan om en om delen bloem en eiwit door de botermassa. Vul een ingevette springvorm met het beslag.

3

Bak de cake op een rooster in het midden van de oven in ca. 50 minuten gaar (eventueel de laatste 10 minuten afdekken met aluminiumfolie). Haal de cake uit de vorm en laat deze op een taartrooster en laat afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 50 Minuten

4

Maak de kersttaart mooi

Snijd de kersttaart horizontaal door. Bestrijk de onderste helft met jam. Leg de andere helft er boven op. Klop de slagroom stijf met de suiker, vanillesuiker en Klop-Fix. Bestrijk de kersttaart met slagroom, zowel de bovenkant als de zijkant.

5

Schraap met een glad mes chocoladekrullen van de onderkant van de chocoladereep. Bestrooi de zijkant van de kersttaart met de chocoladekrullen. Doe de rest van de slagroom in de spuitzak en garneer de kersttaart met toefjes slagroom. Versier met de kersttaart met chocolade hulstblaadjes en groene bigarreaux.

Voedingswaarden Voor het recept Ronde Kersttaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2152 kJ
514 kcal
1495 kJ
357 kcal
Vet 36.54 g 25.37 g
Koolhydraten 39.56 g 27.47 g
Eiwit 5.72 g 3.97 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no