Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Romige MonChoutaart met kaneelappeltjes en karamel

De romige MonChou met de frisse kaneelappeltjes en zoete karamel maken deze taart extra bijzonder. Lekker als toetje of bij een kopje koffie.

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Romige MonChoutaart met kaneelappeltjes en karamel

Bakgerei:

springvorm 24 cm
mixer met garden

Voor de MonChoutaart:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor MonChou Taart
200 g MonChou
250 ml slagroom
60 g boter of margarine
100 ml water (kamertemperatuur)

Voor de appel-kaneellaag:

3 appels (Elstar, in kleine stukjes gesneden)
20 g roomboter
2 el suiker
1 tl kaneel
75 g rozijnen

Voor de pecannoten-karamellaag:

100 g Pecannoten
100 g fijne kristalsuiker

preparation

Bereiding

1

Wel de rozijnen ongeveer 15 minuten in lauwwarm water. Laat ze uitlekken en dep ze goed droog.

2

Taartbodem bereiden (5 minuten)

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

3

Voor de appel-kaneellaag

Smelt de boter in een koekenpan. Voeg de gesneden appel toe en strooi de suiker er overheen. Bak de appelstukjes op middelhoog vuur tot de suiker gesmolten is.

4

Strooi de gewelde rozijnen en de kaneel er over en roer alles een paar keer goed door. Laat iets afkoelen. Haal de taartbodem uit de koeling en verdeel de gebakken appel hier gelijkmatig over. Zet de bodem direct weer terug in de koelkast en laat in ongeveer 30 minuten goed afkoelen.

5

MonChoutaart bereiden (5 minuten)

Klop in kom de MonChou (200 g op kamertemperatuur) met een mixer met garden glad.

6

Voeg het water (100 ml op kamertemperatuur) en de taartmix aan de MonChou toe en klop dit op de hoogste stand tot een egale massa.

7

Voeg de ongeklopte slagroom toe aan het MonChoutaart mengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa.

8

Verdeel het MonChoutaart mengsel over de bodem en laat de MonChoutaart ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.

9

Bereiding pecan-karamelnoten

Strooi de helft van de suiker in een pan en zet deze op middelhoog vuur. Laat de suiker smelten (niet roeren). Strooi, als alle suiker is gesmolten, de rest erbij. Laat dit smelten tot een goudbruine karamel.

10

Haal de pan van het vuur en voeg de noten toe. Roer door de karamel. Giet het mengsel over op een stuk bakpapier, spreidt het met een lepel wat uit en laat helemaal afkoelen.

11

Breek de pecan karamel in stukken en garneer de taart ermee vlak voor het serveren.

Voedingswaarden Voor het recept Romige MonChoutaart met kaneelappeltjes en karamel

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2014kJ
481kcal
1243kJ
297kcal
Vet 35.27g 21.77g
Koolhydraten 35.69g 22.03g
Eiwit 5.01g 3.09g