Voor het recept Rendier Mini Cupcakes
10 - 12 | Cupcake vormpjes mini goudkleurig |
kunststof roller |
1 pak | Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel of chocolade |
100 g | margarine |
2 | eieren op kamertemperatuur |
100 ml | melk |
0,5 doosjes | Dr. Oetker CupCake Rolfondant |
chocoladepasta | |
12 | bitterkoekjes (kleine) |
marsepein | |
paar | zoute stokjes (krakelingen) |
0,25 zakjes | M&M's ® de rode |
Verwarm de oven voor. Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze goed afkoelen.
Elektrische oven: 180 °C
Heteluchtoven 160 °C
Inclusief Midden
Baktijd: 15 - 18 minuten
Snijd een bitterkoekje doormidden, zodat het koekje minder dik wordt. Kijk daarna of het koekje niet te groot is, is dat wel het geval, dan kun je met een ronde uitsteker de juiste maat cirkel uit het koekje steken.
Maak van witte fondant twee gelijke kleine bolletjes voor de ogen. Voor de pupillen kun je een beetje chocopasta gebruiken of een zwarte stift met eetbare inkt. Of maak van zwarte marsepein twee gelijke bolletjes.
Bestrijk de cupcake met een laagje chocoladepasta. Duw de twee krakelingen aan de bovenkant in de pasta. Duw het koekjes er precies onder. Nu kun je boven het koekje op de krakelingen de twee bolletjes voor de ogen bevestigen.
Als laatste plak je met een beetje chocopasta een rode of een bruine Smartie/M&M als neus bovenop het koekje.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
624kJ 149kcal |
1729kJ 413kcal |
Vet | 7.06g | 19.60g |
Koolhydraten | 13.12g | 36.46g |
Eiwit | 2.06g | 5.71g |