Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Rendier Mini Cupcakes

Vrolijk Kerstfeest! Dat wordt het zeker met deze vrolijke Rudolfs.

24 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Rendier Mini Cupcakes

Bakgerei:

10 - 12 Cupcake vormpjes mini goudkleurig
kunststof roller

Voor de mini cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel of chocolade
100 g margarine
2 eieren op kamertemperatuur
100 ml melk

Voor decoratie:

0,5 doosjes Dr. Oetker CupCake Rolfondant
chocoladepasta
12 bitterkoekjes (kleine)
marsepein
paar zoute stokjes (krakelingen)
0,25 zakjes M&M's ® de rode

preparation

Bereiding

1

Mini Cupcakes bakken

Verwarm de oven voor. Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze goed afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 15 - 18 minuten

2

Snijd een bitterkoekje doormidden, zodat het koekje minder dik wordt. Kijk daarna of het koekje niet te groot is, is dat wel het geval, dan kun je met een ronde uitsteker de juiste maat cirkel uit het koekje steken.

3

Maak van witte fondant twee gelijke kleine bolletjes voor de ogen. Voor de pupillen kun je een beetje chocopasta gebruiken of een zwarte stift met eetbare inkt. Of maak van zwarte marsepein twee gelijke bolletjes.

4

Bestrijk de cupcake met een laagje chocoladepasta. Duw de twee krakelingen aan de bovenkant in de pasta. Duw het koekjes er precies onder. Nu kun je boven het koekje op de krakelingen de twee bolletjes voor de ogen bevestigen.

5

Als laatste plak je met een beetje chocopasta een rode of een bruine Smartie/M&M als neus bovenop het koekje.

Voedingswaarden Voor het recept Rendier Mini Cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 624kJ
149kcal
1729kJ
413kcal
Vet 7.06g 19.60g
Koolhydraten 13.12g 36.46g
Eiwit 2.06g 5.71g