Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Rendier Mini Cupcakes

Vrolijk Kerstfeest! Dat wordt het zeker met deze vrolijke Rudolfs.

24 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Rendier Mini Cupcakes

Bakgerei:

10 - 12 Cupcake vormpjes mini goudkleurig
kunststof roller

Voor de mini cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel of chocolade
100 g margarine
2 eieren op kamertemperatuur
100 ml melk

Voor decoratie:

0,5 doosjes Dr. Oetker CupCake Rolfondant
chocoladepasta
12 bitterkoekjes (kleine)
marsepein
paar zoute stokjes (krakelingen)
0,25 zakjes M&M's ® de rode

preparation

Bereiding

1

Mini Cupcakes bakken

Verwarm de oven voor. Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze goed afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 15 - 18 minuten

2

Snijd een bitterkoekje doormidden, zodat het koekje minder dik wordt. Kijk daarna of het koekje niet te groot is, is dat wel het geval, dan kun je met een ronde uitsteker de juiste maat cirkel uit het koekje steken.

3

Maak van witte fondant twee gelijke kleine bolletjes voor de ogen. Voor de pupillen kun je een beetje chocopasta gebruiken of een zwarte stift met eetbare inkt. Of maak van zwarte marsepein twee gelijke bolletjes.

4

Bestrijk de cupcake met een laagje chocoladepasta. Duw de twee krakelingen aan de bovenkant in de pasta. Duw het koekjes er precies onder. Nu kun je boven het koekje op de krakelingen de twee bolletjes voor de ogen bevestigen.

5

Als laatste plak je met een beetje chocopasta een rode of een bruine Smartie/M&M als neus bovenop het koekje.

Voedingswaarden Voor het recept Rendier Mini Cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 624 kJ
149 kcal
1729 kJ
413 kcal
Vet 7.06 g 19.60 g
Koolhydraten 13.12 g 36.46 g
Eiwit 2.06 g 5.71 g