Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Regenboog cupcakes

Regenboog cupcakes maak je gemakkelijk zelf. Maak kleine toefjes voor een leuk speels effect.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Regenboog cupcakes

Voor de cupcakes:

100 g margarine (zacht)
200 g basterdsuiker (bruine)
2 eieren op kamertemperatuur
150 g bloem
50 g cacao
1 tl Dr. Oetker Backin
mespuntje zout
150 ml chocolademelk

Voor de topping:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g boter (zacht)
100 ml melk
Dr. Oetker Kleurstoffen

Bereiding

Bereiding

1

Verwarm de oven voor. Zet de vormpjes in een muffinbakplaat.

Elektrische oven: 170°C

Heteluchtoven: 150°C

Baktijd: 25 Min.

2

Klop de boter 3 minuten met de mixer op de halve stand. Voeg lepel voor lepel de bruine basterdsuiker toe en klop 5 minuten. Zet de mixer in de laagste stand en voeg één voor één de eieren toe en klop het steeds goed door. Zeef bloem, cacao, Backin en zout boven de kom. Klop het bloemmengsel afwisselend met de chocolademelk met de mixer in de laagste stand luchtig door het eierbeslag, klop het steeds goed door.

3

Vul de cupcake vormpjes tot 1½ cm onder de rand met het beslag. Bak de cupcakes in het midden van de voorverwarmde oven in 20 minuten gaar. De cupcakejes zijn gaar als je met de vinger licht op het cakeje drukt en deze terug veert. Laat de cupcakes op een rooster afkoelen.

4

Maak de botercrème volgens de aanwijzingen op het zakje.

5

Zet de spuitzak in een glas. Trek met de kleurstoffen strepen aan de binnenkant van de spuitzak.

6

Vul de spuitzak met botercreme en spuit kleine rondjes op de cupcake. Ga door tot de hele cupcake gevuld is met regenboogtoefjes.

Voedingswaarden Voor het recept Regenboog cupcakes

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 3593kJ
868kcal
2193kJ
530kcal
Vet 78g 48g
Koolhydraten 36g 22g
Eiwit 4.8g 3g