Flag

Red Velvet cupcakes met chocofondant roosje

8 - 10 cupcakes
Gemiddeld
60
Bak heerlijke Red Velvet Cupcakes met romige toef en zelfgemaakte fondant roosjes. Magisch lekker en prachtig versierd!
Heerlijke Red Velvet Cupcakes, een feest om te maken en een nog groter plezier om te delen. De smaak van de Red Velvet Cupcakes is werkelijk betoverend. Met een zachte textuur en een perfecte balans van cacao en vanille, zorgen ze voor een fantastische ervaring in elke hap. De romige toef bovenop...
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de Red Velvet cupcakes
1 pakDr. Oetker Red Velvet Cake
2eieren
100 mlslagroom
2 elwater
Voor de topping
100 gMonChou
150 mlslagroom
1 tlDr. Oetker Aroma Vanillesmaak
Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
Voor de roosjes
Dr. Oetker Rolfondant wit
Extra nodig
1 doosjeDr. Oetker Cupcake Vormpjes
mixer met gardes
uitsteekvormpje rond 3 cm doorsnede
spuitzak (met stervormig mondje)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Red Velvet Cake
Picture - Dr. Oetker Aroma Vanillesmaak
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
Picture - Dr. Oetker Rolfondant wit
Picture - Dr. Oetker Cupcake Vormpjes

Voorbereiding

1

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Plaats de cupcakevormpjes in een muffinbakblik of op een bakplaat.


Red Velvet cupcakes maken
2

Doe de Red Velvet Taartmix in een kom en voeg de eieren, 2 eetlepels water en 100 ml slagroom toe. Roer het met de mixer met garden op de laagste stand tot een glad geheel. Klop het daarna in 3 minuten op de hoogste stand tot een luchtig Red Velvet beslag.

3

Verdeel het Red Velvet beslag over de cupcakevormpjes met twee eetlepels of een spuitzak. Vul ze ongeveer tot de helft.


Red Velvet cupcakes bakken
4

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Plaats de cupcakevormpjes in een muffinbakblik of op een bakplaat.

5

Laten de Red Velvet Cupcakes helemaal afkoelen.


Topping maken
6

Doe de mix voor topping (uit het pak) in een beslagkom en voeg 150 ml slagroom, 1 tl vanille aroma en Mon Chou toe. Roer het, met de mixer op de laagste stand, ongeveer een halve minuut door. Voeg rode kleurstof toe. Klop het daarna, met de mixer op de hoogste stand tot een luchtige crème.

7

Begin met een klein bolletje choco fondant en maak hier een kegel van, dit is de binnenkant van het roosje. Maak aan 1 kant van de rondjes de buitenkant wat platter zodat het wat meer op een blaadje lijkt. Vouw nu 1 blaadje om de kegel heen. Daarna plak je de blaadjes een voor een losjes aan de bovenkant om de basis heen. Snijd het overtollige fondant af. Maak zo een voor een de roosjes

8

Vul een spuitzak met de rode topping. Spuit tot een mooie toef crème op de cupcakes en steek er een choco fondant roosje in. Bewaar de Red Velvet cupcakes tot moment van serveren in de koeling.

9

Roosjes van fondant maken

Rol een stukje witte fondant uit en steek met de ronde 3 cm uitsteker drie keer 8 of 10 rondjes uit om 3 roosjes te maken.


Plaats de cupcakes in de oven en bak ze in ongeveer 20-22 minuten gaar.