Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Red Velvet Cupcakes

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Red Velvet Cupcakes

Bakgerei:

10 - 12 Cupcake vormpjes
cupcake-/muffin bakvorm
mixer met garden
2 spuitzakken plastic (eventueel snoeppuntzakken)

Red Velvet cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Verwen Red Velvet Cake
2 eieren (m, kamertemperatuur)
200 ml slagroom
200 g roomkaas of zuivelspread

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Verwarm de oven voor. Plaats de cupcake vormpjes in het muffinblik.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 25 minuten

2

Red Velvet cakebeslag

Doe de Red Velvet taartmix samen met de eieren en de helft van de slagroom in een beslagkom. Roer de massa met een mixer met garden op de laatste stand tot een gladde massa. Klop daarna het geheel 3 minuten op de hoogste (turbo) stand in ca. 3 minuten tot een luchtig beslag. (Was de beslagkom en de garden na gebruik direct af met lauw water om rode aanslag te voorkomen).

3

Red Velvet cupcakes bakken

Vul één spuitzak met het red velvet cakebeslag. Knip een puntje van 1 cm van de puntzak. Verdeel het beslag over de vormpjes. Vul ze ongeveer tot de helft.

4

Plaats het muffin bakblik in het midden van de oven. Bak de red velvet cupcakes in ca. 20-25 minuten gaar.

5

Kruimel decoratie

Laat de red velvet cupcakes goed afkoelen. Verkruimel 1 van de cupcakes om straks als decoratie te gebruiken op de topping.

6

Topping bereiden

Doe de toppingmix samen met de rest van de slagroom (100ml) en de roomkaas/zuivelspread in een beslagkom. Roer het geheel in ca. een halve minuut op de laagste stand door elkaar tot dat de massa iets dikker wordt. Klop de massa in ca. 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige crème.

7

Mooie toef crème topping

Vul de tweede spuitzak met de crème topping. Knip een punt van 1,5 cm van de puntzak. Spuit mooie toeven op de volledig afgekoelde Red Velvet cupcakes. Verdeel de kruimels over de topping. Bewaar de cupcakes tot het moment van serveren in de koeling.

Voedingswaarden Voor het recept Red Velvet Cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 942kJ
225kcal
1290kJ
308kcal
Vet 18.31g 25.09g
Koolhydraten 10.24g 14.03g
Eiwit 4.75g 6.50g