Red Velvet Cupcakes

Red Velvet Cupcakes met een mooie toef crème, een bijzondere traktatie door de rode kleur van de cupcake in combinatie met de witte topping.

10 - 12 cupcakes

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Red Velvet Cupcakes

Red Velvet cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Red Velvet Cake
2 eieren (m, kamertemperatuur)
2 el water
200 ml slagroom
200 g roomkaas of zuivelspread

Extra nodig:

10 - 12 Cupcakevormpjes
cupcake-/muffin bakvorm
mixer met gardes
2 spuitzakken plastic (eventueel snoeppuntzakken)

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Verwarm de oven voor. Plaats de cupcake vormpjes in het muffinblik.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 25 Minuten

2

Red Velvet cakebeslag

Doe de Red Velvet taartmix samen met de eieren, 2 eetlepels water en de helft van de slagroom in een beslagkom. Roer de massa met een mixer met garden op de laatste stand tot een gladde massa. Klop daarna het geheel 3 minuten op de hoogste (turbo) stand in ca. 3 minuten tot een luchtig beslag. (Was de beslagkom en de garden na gebruik direct af met lauw water om rode aanslag te voorkomen).

3

Red Velvet cupcakes bakken

Vul één spuitzak met het red velvet cakebeslag. Knip een puntje van 1 cm van de puntzak. Verdeel het beslag over de vormpjes. Vul ze ongeveer tot de helft.

4

Plaats het muffin bakblik in het midden van de oven. Bak de red velvet cupcakes in ca. 20-25 minuten gaar.

5

Kruimel decoratie

Laat de red velvet cupcakes goed afkoelen. Verkruimel 1 van de cupcakes om straks als decoratie te gebruiken op de topping.

6

Topping bereiden

Doe de toppingmix samen met de rest van de slagroom (100ml) en de roomkaas/zuivelspread in een beslagkom. Roer het geheel in ca. een halve minuut op de laagste stand door elkaar tot dat de massa iets dikker wordt. Klop de massa in ca. 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige crème.

7

Mooie toef crème topping

Vul de tweede spuitzak met de crème topping. Knip een punt van 1,5 cm van de puntzak. Spuit mooie toeven op de volledig afgekoelde Red Velvet cupcakes. Verdeel de kruimels over de topping. Bewaar de cupcakes tot het moment van serveren in de koeling.

Voedingswaarden Voor het recept Red Velvet Cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 942 kJ
225 kcal
1243 kJ
297 kcal
Vet 18.38 g 24.19 g
Koolhydraten 10.28 g 13.53 g
Eiwit 4.76 g 6.27 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no