Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Red Velvet Cupcakes

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Red Velvet Cupcakes

Bakgerei:

10 - 12 Cupcake vormpjes
cupcake-/muffin bakvorm
mixer met garden
2 spuitzakken plastic (eventueel snoeppuntzakken)

Red Velvet cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Verwen Red Velvet Cake
2 eieren (m, kamertemperatuur)
200 ml slagroom
200 g roomkaas of zuivelspread

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Verwarm de oven voor. Plaats de cupcake vormpjes in het muffinblik.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 25 minuten

2

Red Velvet cakebeslag

Doe de Red Velvet taartmix samen met de eieren en de helft van de slagroom in een beslagkom. Roer de massa met een mixer met garden op de laatste stand tot een gladde massa. Klop daarna het geheel 3 minuten op de hoogste (turbo) stand in ca. 3 minuten tot een luchtig beslag. (Was de beslagkom en de garden na gebruik direct af met lauw water om rode aanslag te voorkomen).

3

Red Velvet cupcakes bakken

Vul één spuitzak met het red velvet cakebeslag. Knip een puntje van 1 cm van de puntzak. Verdeel het beslag over de vormpjes. Vul ze ongeveer tot de helft.

4

Plaats het muffin bakblik in het midden van de oven. Bak de red velvet cupcakes in ca. 20-25 minuten gaar.

5

Kruimel decoratie

Laat de red velvet cupcakes goed afkoelen. Verkruimel 1 van de cupcakes om straks als decoratie te gebruiken op de topping.

6

Topping bereiden

Doe de toppingmix samen met de rest van de slagroom (100ml) en de roomkaas/zuivelspread in een beslagkom. Roer het geheel in ca. een halve minuut op de laagste stand door elkaar tot dat de massa iets dikker wordt. Klop de massa in ca. 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige crème.

7

Mooie toef crème topping

Vul de tweede spuitzak met de crème topping. Knip een punt van 1,5 cm van de puntzak. Spuit mooie toeven op de volledig afgekoelde Red Velvet cupcakes. Verdeel de kruimels over de topping. Bewaar de cupcakes tot het moment van serveren in de koeling.

Voedingswaarden Voor het recept Red Velvet Cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 942 kJ
225 kcal
1290 kJ
308 kcal
Vet 18.31 g 25.09 g
Koolhydraten 10.24 g 14.03 g
Eiwit 4.75 g 6.50 g