Flag

Red Velvet cakerol

8 porties
Moeilijk
40
Steel de show en bak een prachtige Red Velvet cakerol. De witte topping met de rode cake is een prachtig gezicht. Echt een plaatje!
Geniet van een verrukkelijke red velvet cakerol, ideaal voor elke gelegenheid en gemakkelijk te maken, zelfs voor beginners. De toevoeging van de witte topping maakt deze traktatie onweerstaanbaar lekker.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de red velvet cake
1 pakDr. Oetker Red Velvet Cake
2eieren
100 mlslagroom
2 elwater
Voor de roomtopping
100 groomkaas of zuivelspread
100 mlslagroom
Voor decoratie
1 zakjeDr. Oetker Glazuur Choco
Extra nodig
bakpapier
mixer met gardes
poedersuiker
theedoek (schoon)
snijplank

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Red Velvet Cake
Picture - Dr. Oetker Glazuur Choco
1

Voorbereiding

Haal de bakplaat uit de oven en leg hier op bakpapier. Verwarm de oven voor.

Baktijd: 10 - 15 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Beslag voor Red Velvet Cake

Doe de mix voor Red Velvet Cake samen met de eieren, 2 eetlepels water en de helft van de slagroom (100 ml) in een beslagkom. Roer de massa met een mixer met garden op de laagste stand tot een gladde massa. Klop het daarna op de hoogste (turbo) stand in ca. 3 minuten tot een luchtig beslag.

3

Bakken op bakplaat

Verdeel het beslag op de bakplaat en maak met een lepel een rechthoek van ongeveer 20x30cm met een dikte van ongeveer 1 cm. Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de Red Velvet cake in ca. 10-15 minuten gaar. Spoel direct de beslagkom en de garden om met lauw water om rode aanslag te voorkomen.

4

Bestrooien met poedersuiker

Leg een schone theedoek op het aanrecht en leg deze zo glad mogelijk neer. Strooi hier royaal poedersuiker over.

5

Cake oprollen (afkoeltijd: minimaal 20 minuten)

Haal de bakplaat uit de oven en leg de cake op de theedoek met het bakpapier aan de bovenkant. Haal het bakpapier er heel voorzichtig af. Rol de cake heel strak op samen met de theedoek erin. Op deze manier gaat de cake niet aan elkaar plakken. Laat dit in minimaal 20 minuten strak opgerold, goed en volledig afkoelen.

6

Roomtopping maken

Doe de mix voor de topping samen met de rest van de slagroom (100ml) en de roomkaas in een beslagkom. Roer het geheel in ca ½ minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Klop daarna in ca. 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige crème.

7

Red Velvet cakerol vullen met topping (opstijftijd: 2 uur)

Rol de Red Velvet cake met theedoek voorzichtig uit elkaar. Verdeel de topping over de plak. Houd hierbij aan beide zijde zo'n 2.5 cm vrij. Rol de cake nu weer strak en voorzichtig op. Laat de Red Velvet cakerol minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 120 Minuten

8

Decoreren met Chocoglazuur

Verwarm de Glazuur Choco  volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Haal de Red Velvet cakerol uit de koelkast en leg deze op een bord met bakpapier. Maak met de chocoglazuur streepjes over de cakerol. Laat de chocoglazuur afkoelen. Plaats de cakerol tot het moment van serveren terug in de koeling. Serveer de Red Velvet cakerol op een mooi bord.