Flag

Red velvet cakepops

10 stuks
Gemiddeld
60
Een plaatje toch? Maak deze bijzondere red velvet cakepops helemaal zelf.
Logo Image
Baktips
Als je bent vergeten de boter op kamertemperatuur te brengen, kun je hem in een magnetron-bestendig bakje in de magnetron op het laagste (!) vermogen zachter maken. Check iedere 10 seconden met je vinger of de boter al zacht is.
Baktips
Haal bij de bloemist of tuincentrum een stuk steekschuim en zet daar de red velvet cakepops in om te drogen. Zo weet je zeker dat ze elkaar niet raken. Je kunt ook een stuk piepschuim gebruiken.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de red velvet cakepops
1 pakDr. Oetker Red Velvet Cake
2eieren
250 mlslagroom
2 elwater
Voor de chocolaag
200 gwitte chocolade
1 flesjeDr. Oetker Suikerhartjes
Extra nodig
10cakepopstokjes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Red Velvet Cake
Picture - Dr. Oetker Suikerhartjes

Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

1

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.


Red velvet maken
2

Meng in een kom de red velvet bakmix, de eieren, 2 eetlepels water en 100 ml slagroom in een kom. Roer het geheel eerst rustig door tot een gladde massa die niet meer stuift.

3

Klop het geheel met de mixer op de hoogste stand in drie minuten tot een luchtig Red Velvet Cake beslag.

4

 Verdeel het beslag over een bakplaat met bakpapier en strijk glad.

Positie rooster: Midden

Baktijd: 15 - 17 Minuten

5

Doe de bakplaat in de oven en bak de Red Velvet in 10-15 minuten gaar.


Cream cheese frosting maken
6

Meng de toppingmix, MonChou en 150 ml slagroom luchtig in een kom


Red Velvet cakepops maken
7

Haal de red velvet cake uit de oven en verkruimel in een kom. Voeg de helft van de romige topping toe aan de red velvet en meng met elkaar.


Tip: Gebruik de resterende MonChou topping voor een heerlijk en snel fruittoetje door simpelweg wat fruit met een beetje topping te serveren!

8

 Rol met je handen bolletjes van de cake zodat je cakepops maakt.

9

Breek de witte chocolade in stukken en verwarm het au bain marie.

10

Steek een stokje in een cakepop.
Doop de cakepop in gesmolten witte chocolade. Als de red velvet cakepops nog niet mooi wit geworden zijn, kun je de vorige stap nog eens herhalen.
Bestrooi de cake pop met suikerhartjes. Doe dit terwijl de witte chocolade nog een beetje zacht is, zodat de hartjes eraan blijven plakken.
Herhaal deze stappen totdat alle cakepops bedekt zijn met witte chocolade en suikerhartjes.

Baktips

  • Als je bent vergeten de boter op kamertemperatuur te brengen, kun je hem in een magnetron-bestendig bakje in de magnetron op het laagste (!) vermogen zachter maken. Check iedere 10 seconden met je vinger of de boter al zacht is.
  • Haal bij de bloemist of tuincentrum een stuk steekschuim en zet daar de red velvet cakepops in om te drogen. Zo weet je zeker dat ze elkaar niet raken. Je kunt ook een stuk piepschuim gebruiken.