Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Red Velvet Brownies

,,Ik wilde er Red Velvet Brownies van maken met verschillende kleuren topping en cranberry compote.'' 2WMN maakte special voor ons een kerst recepten met Red Velvet Cake.

8 - 10 porties

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Red Velvet Brownies

Voor de Red Velvet Brownies:

1 pak Dr. Oetker Verwen Red Velvet Cake
250 ml slagroom
100 g MonChou (in wikkel)
2 eieren

Voor de topping:

1 blaadje Dr. Oetker Gelatine
Dr. Oetker Kleurstoffen (geel en blauw)

Voor de cranberrycompote:

1 blaadje Dr. Oetker Gelatine
1 limoen
100 ml Port (rode)
100 g suiker
350 g gedroogde cranberry's

Extra nodig:

mixer met garden
schaal , rechthoek of vierkant voor in de oven
kartelmes/broodmes

preparation

Bereiding

1

Volg de aanwijzingen op de verpakking om het beslag van de Red Velvet Cake te maken. Doe de taartmix, de eieren en 100 ml slagroom in een beslagkom.

2

Roer daarna eerst voorzicht het mengsel met een lepel, zodat het straks zo min mogelijk stuift. Klop daarna met een mixer het Red Velvet beslag glad tot een luchtige massa. (ongeveer 5 minuten).

3

Omdat het brownies worden, gebruik je niet de taartvorm, maar een ovenschaal. Dan kun je er straks goed vierkante brownies van snijden.

4

Dan gaat de schaal ongeveer 50 tot 55 minuten de oven in.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 150 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 50 - 55 minuten

5

Cranberrycompote maken

Week het gelatine blaadje ongeveer 10 minuten in koud water. Rasp de schil van de limoen en pers het sap boven een bakje. Kook in ongeveer 30 minuten de port samen met de suiker, limoensap en -rasp en cranberry's tot de cranberry's openspringen en het vocht stroperig is. Roer de uitgeknepen gelatine door de compote tot het is opgelost. Laat dit afkoelen en opstijven.

6

Topping

Terwijl de cranberrycompote aan het afkoelen en opstijven is, ga je verder met de topping. Dit kun je allemaal mooi doen terwijl de Red Velvet Brownies in de oven staat.

7

Doe 100 gram MonChou in een beslagkom en klop deze met de mixer zacht. Voeg daarna de rest van de slagroom (150 ml) toe en klop dit een halve minuut met de MonChou op de laagste stand. Klop het daarna 3 minuten op de hoogste stand tot een luchtige topping.

8

Verdeel de topping over twee kommetjes. Een deel maak je groen met behulp van de kleurstoffen (5 druppels geel en 1 druppel blauw). Zet de topping in de koelkast tot je gaat versieren.

9

Haal de Red Velvet brownie uit de oven zodra deze gaar is. Laat 10 minuten afkoelen. Keer de schaal om op een rooster. Laat de Red Velvet vervolgens volledig afkolen. Hierna snijd je met een gekarteld mes de bovenkant er af om alles zo recht mogelijk krijgen zodat je straks goede vierkanten stukken kunt snijden. Gooi de stukjes niet weg, verkruimel ze in een bakje. Deze gebruik je later nog.

10

Snijd alles in evenredige, verticale grote repen en leg deze stuk voor stuk op een bord. Snijd de repen daarna horizontaal door, zodat er vierkantjes ontstaan. Daar zijn de Red Velvet Brownies!

11

Nu is het tijd voor het leukste gedeelte: het decoreren. Snijd de brownie blokjes door midden. Bestrijk de onderste helft met cranberry compote.

12

Doe daar overheen de groene topping. Je kunt ook witte kiezen. Wat jij maar leuk vindt!

13

Leg het bovenste gedeelte van de brownie op de groene topping. Bestrijk de bovenkant met witte topping en wat overgebleven kruimels van de Red Velvet Cake. Bewaar de Red Velvet brownies in de koeling tot het moment van serveren.

Voedingswaarden Voor het recept Red Velvet Brownies

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1905kJ
455kcal
1235kJ
295kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g