Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Puppy Cupcakes

Schattige hondensnuit op de cupcake.

10 - 12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Puppy Cupcakes

Bakgerei:

ronde uitsteekvorm (grootte cupcake)
cupcake tool snijmesje
cupcake tool cuttingwheel
cupcake tool bokkenpootje

voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel of chocolade
100 g margarine (kamertemperatuur)
2 eieren (m, kamertemperatuur)
100 ml melk

voor decoratie:

1 klein stukje marsepein donkerbruin
1 klein stukje marsepein lichtbruin
1 klein stukje marsepein zwart
1 klein stukje marsepein rood

preparation

Bereiding

1

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze na het bakken goed afkoelen. Je hebt de volgende tools nodig: een bokkenpootje, snijmesje en een cuttingwheel.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 170 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 20 - 24 minuten

2

Bedek de cupcake met een laagje lichtbruine marsepein. Steek daarna dezelfde maat cirkel uit een dikkere plak donkerbruine marsepein. Pas de cirkel op de cupcake en kijk op welke hoogte je de snuit van de hond dik genoeg vindt, op deze hoogte snijd je de donkerbruine marsepein/fondant rond weg. Zo ontstaat er een amandelvorm. Plak deze onderin op de cupcake en maak er met een mesje de lijntjes van de snuit in.

3

Rol een klein bolletje zwarte marsepein voor de neus, duw deze ietsje plat en maak er een halve cirkel van met een bolle onderkant en een rechte bovenkant. Maak met een bokkenpootje twee kuiltjes erin voor de neusgaten. Plak de neus op de snuit. Neem een beetje rode marsepein en rol hier een klein bolletje van, duw deze wat platter en maak een ovaal. Snijd de ovaalvorm met en mesje recht af aan de bovenkant en maak daarna met een mesje een kleine inkeping van boven naar iets in het midden. Plak de tong op de snuit.

4

Rol twee gelijke, kleine zwarte bolletjes, duw deze ietsje plat en plaats ze aan iedere kant boven de neus.

5

Rol van lichtbruine marsepein hele dunne sliertjes en vouw de eerste helemaal rondom de cupcake.

6

Werk daarna steeds meer naar binnen totdat de laatste twee aparte boogjes om de ogen worden.

7

Snij uit een plak donkerbruine marsepein twee gelijke druppelvormen en vouw die bovenop over de kop heen. Dit zijn de oren.

Voedingswaarden Voor het recept Puppy Cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 892kJ
213kcal
1440kJ
344kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g