Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Pump Cupcake

Geweldige cupcake pumps met roze glitters en parels.

10 - 12 cupcakes

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Pump Cupcake

Bakgerei:

mixer met garden
uitsteekvormpje klein rond
kunststof mesje voor fondant

voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel (of chocolade)
100 g margarine (kamertemperatuur)
2 eieren (m, kamertemperatuur)
100 ml melk

voor de botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
125 ml melk (koud)

voor decoratie:

stift Dr. Oetker Kleurstoffen rood
1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit
strooibus Dr. Oetker Glittersuiker roze
1 klein stukje marsepein roze
1 flesje Dr. Oetker Zachte Parels Zilver
10 - 12 pennywafels (voor de zool)
10 - 12 Chocoladereepjes (bijv. Twix®) of chocowafelrolletjes (voor de hak)

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor. Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking. (Maak een even aantal, zodat je altijd een 'paar' schoenen kan maken.) Laat de cupcakes goed afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 170 °C

Inclusief Midden

Baktijd: ongeveer 20 - 24 minuten

2

Maak de luchtige botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel het over 2 schaaltjes. Voeg aan 1 portie enkele druppels rode kleurstof toe totdat de botercrème egaal roze kleurt. Smeer de cupcakes royaal in met de botercrème en zorg dat de cupcakes een beetje boller worden aan de bovenkant door de botercrème. Haal aan 1 kant een randje botercrème weg zodat je daar straks de zool kan plakken.

3

Snijd van een chocoladewafeltje een beetje van links en rechts schuin af (zie de stippellijnen op de foto). Dit wordt de zool van de schoen.

4

Smeer de wafel in met de witte botercrème.

5

Rol een stukje witte fondant uit tot een dunne plak en leg de wafel erop. Snijd nu het fondant uit om de wafel heen met een vouwrandje van ongeveer 1 cm.

6

Vouw de fondant om de wafel heen. Zorg dat je voor een paar schoenen twee wafels zo bekleedt.

7

Rol de cupcake door de roze glittersuiker en haal daarna uit de voorzijde een halve cirkel weg.

8

Smeer nu aan 3 zijkanten van de beklede zool een laagje roze botercrème.

9

Duw de zool ook in de glittersuiker zodat er een mooi laagje op zit.

10

Rol een stukje witte fondant uit en steek daar kleine cirkels uit voor de voorzijde van de schoen.

11

Plak de cirkel in de inkeping aan de voorzijde van de schoen. Het overtollige fondant , wat over de rand hangt, snij je weg met een mesje. Je hebt nu een schoen met een open neus gemaakt (peep-toe).

12

Snijd een chocoladereepje/-wafelrolletje schuin door op de hoogte van de hak die je wilt hebben.

13

Leg de zool op de cupcake en plak met wat botercrème de hak onder de zool.

14

Rol een klein bolletje roze marsepein uit en druk deze een beetje plat. Leg deze bovenop de neus van de schoen. Plak daar omheen zilveren pareltjes.

Voedingswaarden Voor het recept Pump Cupcake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 3538 kJ
845 kcal
2156 kJ
515 kcal
Vet 30.28 g 18.47 g
Koolhydraten 66.52 g 40.56 g
Eiwit 5.31 g 3.24 g