Flag

Puddingijsjes

16 stuks
Gemiddeld
40
Bijna echt deze ijsjes: ijshoorntjes gevuld met frambozenpudding en versierd met slagroom en discodip.
Logo Image
Baktips
Gebruik in plaats van eiwitschuim, slagroom met Klop-fix en poedersuiker.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
pan met dikke bodem
ijsschep
beslagkom (metaal)
IJsbak
Voor de ijsjes
500 mlmelk
1 pakDr. Oetker Kookpudding Frambozen
16oubliehoorntjes
2eiwitten
120 gfijne kristalsuiker
1 flesjeDr. Oetker Disco

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Kookpudding Frambozen
Picture - Dr. Oetker Disco
1

Bereidingswijze

Maak de inhoud van het pakje Kookpudding Frambozen met 100 melk aan. Breng de rest van de melk aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer het puddingpapje erbij. Zet de pan terug op het vuur en kook het al roerend op laag vuur 2 minuten door. Schenk de pudding in een (ijs)bak en laat deze in ca. 3 uur of langer opstijven, eerst buiten de koelkast, later in de koelkast.

2

Klop de eiwitten los in een metalen beslagkom. Zet de kom op een pan met een laagje kokend water, voeg de suiker toe en klop de eiwitten tot stijve pieken, die niet omvallen. Draai de kom regelmatig, om te voorkomen dat de eiwitten gaar worden.

3

Haal de kom van de pan en laat het schuim onder regelmatig omscheppen afkoelen. Schep het schuim in een spuitzak met stervormig mondje.

4

Vul met behulp van een kleine ijstang de oubliehoorntjes met één of twee bolletjes frambozenpudding. Spuit op elk hoorntje een toef eiwitschuim en bestrooi deze met Disco.

Baktips

  • Gebruik in plaats van eiwitschuim, slagroom met Klop-fix en poedersuiker.