Flag

Pudding cakejes

8 stuks
Gemiddeld
20
Romige cakejes gevuld met een heerlijke puddingvulling.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
1 flesjeDr. Oetker Bakspray of boter
mixer met gardes
cupcake-/muffin bakvorm
Voor de pudding cakejes
120 gtarwebloem
80 gbasterdsuiker
0,5 tlzout
2 tlDr. Oetker Backin
20 gDr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
80 gzonnebloemolie
2eieren
2 elmelk
Voor de pudding vulling
250 mlwater
1ei

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin
Picture - Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
1

Zo maak je pudding cakejes

Verwarm de oven voor en plaats een rooster onder het midden van de oven. Vet het muffinbakblik in met boter of gebruik Dr. Oetker Bakspray.

2

Meng alle ingrediënten voor de cakejes met de mixer goed door elkaar. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.

3

Meng de rest van de Mix voor Banketbakkersroom met water en ei. Klop het geheel met de mixer in 1 minuut tot een gladde room. Schep op het cakejes beslag een lepel banketbakkersroom. Probeer de rand van het blik niet met de room te raken.

4

Plaats het bakblik in de oven en bak de cakejes in ca.15 minuten gaar. Laat de cakejes na het bakken ca. 5 minuten afkoelen voordat ze uit het bakblik worden genomen.

Baktijd: 15 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C