Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Plaatvlaai met krokante nougatine

Lekkere krokante plaatvlaai met karamel en nougatine.

1 stuk

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Plaatvlaai met krokante nougatine

Voor de plaatvlaai met nougatine:

1 pak Mix voor Witbrood (bv. Koopmans)
200 ml melk (lauwwarm)
2 eieren
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
25 g boter (gesmolten)
75 g boter
100 g zachte karamels fijngehakt
75 g Dr. Oetker Nougatine

Bakgerei:

bakpapier
bakplaat

Bereiding

Bereiding

1

Bereidingswijze:

Het is belangrijk dat de 75 g boter koud is. Leg het daarom even in de diepvries. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

2

Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking maar vervang het water door melk. Voeg extra de losgeklopte eieren, 2 zakjes vanillesuiker en gesmolten boter toe. Laat het deeg 10 minuten rijzen.

3

Rol het deeg uit op de bakplaat tot een zo groot mogelijke lap. Maak kleine kuiltjes in het deeg. Schaaf de ijskoude boter in plakjes en verdeel het over het brooddeeg.

4

Dek het geheel af met een theedoek en laat het brooddeeg weer 10 minuten rijzen.

5

Meng de fijngehakte karamel en Nougatine en strooi dit over het deeg. Bak de koek in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Laat de broodkoek afkoelen.

Elektrische oven: 200°C

Heteluchtoven: 180°C

Baktijd: 25 - 30 Min.

Voedingswaarden Voor het recept Plaatvlaai met krokante nougatine

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 65535kJ
65535kcal
1003kJ
238kcal
Vet 999.99g 8.2g
Koolhydraten 999.99g 38g
Eiwit 999.99g 3g