Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Piñata Cake

Een bolvormige gekleurde cake gevuld met traktaties zoals snoep en kleine cadeautjes. Leuk voor een kinderverjaardag!

12 - 16 taartpunten

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Piñata Cake

Voor de bolvormige cakes:

2 pakken Dr. Oetker Biscuittaart
10 eieren (m, op kamertemperatuur)
100 ml water

Voor de groene botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
125 ml melk
Dr. Oetker Kleurstoffen (blauw en geel)

Overige ingrediënten en decoratie:

Snoepgoed naar keuze voor de vulling
1 flesje Dr. Oetker Zachte Parels Zilver
1 flesje Dr. Oetker Disco

Bakgerei:

1 flesje Dr. Oetker Bakspray
mixer met garden
2 ronde ovenschalen

Extra nodig:

Bereiding

Bereiding

1

Voorbereiden:

Vet twee bolvormige en ovengeschikte schalen in met de bakspray. Verwarm de oven voor en plaats het rooster iets onder het midden van de oven.

Elektrische oven: 170°C

Heteluchtoven: 170°C

Inclusief: Midden

2

Bolcakes bakken:

Bolcakes bakken:

Maak het beslag zoals aangegeven op de verpakking. Vul beide schalen tot iets meer dan de helft. Bak de cakes naast elkaar in de oven in 30 tot 40 minuten gaar en goudbruin. Laat na het bakken de bolcakes goed afkoelen op een rooster.

Baktijd: 30 - 40 Min.

3

Cakes uithollen:

Cakes uithollen:

Snijd een klein laagje van de onderzijde van één of beide cakes af zodat ze goed op elkaar aansluiten. Hol de binnenkant van beide bolcakes uit met een lepel.

4

Blauwgroene botercrème:

Blauwgroene botercrème:

Maak de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg enkele druppels blauwe en een druppel gele kleurstof toe. Meng dit geheel tot een egale blauwgroene kleur. Bestrijk de randen van beide cakes met een laagje botercrème.

5

Piñata vulling:

Piñata vulling:

Vul de onderste bolcake met snoepgoed.

6

Ronde balvormige cake maken:

Ronde balvormige cake maken:

Zet nu de andere bolcake er bovenop zodat het een ronde cake wordt.

7

Piñata cake met gekleurde botercrème:

Piñata cake met gekleurde botercrème:

Bestrijk de gehele Piñata cake met groene botercrème.

8

Decoreren Piñata cake:

Decoreren Piñata cake:

Strooi de discokorrels en de zachte zilveren parels op de bovenkant en plaats eventueel een kaarsje bovenop de Piñata cake.

Voedingswaarden Voor het recept Piñata Cake

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 920kJ
217kcal
1062kJ
251kcal
Vet 8.8g 10g
Koolhydraten 27g 31g
Eiwit 5.3g 6.1g