Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Pieten cupcakes

De grote kindervriend: piet. Zo maak je 'm op een cupcake.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Pieten cupcakes

Bakgerei:

1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
1 cupcake-/muffin bakvorm
1 kunststof roller
1 kunststof mesje voor fondant
1 ronde uitsteekvorm (grootte cupcake)
1 scalloptool
1 knoflookpers

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine
2 eieren
100 ml melk

Voor de zwarte piet:

200 g marsepein rood, geel en blauw
100 g marsepein bruin en zwart
Dr. Oetker CupCake Rolfondant
chocoladepasta

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor. Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze goed afkoelen.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 150 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 22 minuten

2

Rol de blauwe marsepein uit tot een dunne plak. Snijd of steek daar een cirkel uit met een doorsnede van de bovenkant van de cupcake. Plak deze cirkel met wat chocoladepasta of vanille topping op de cupcake.

3

Maak voor het gezichtje een bol donkerbruine marsepein en duw de bol op het werkblad een klein beetje plat. Zo ontstaat er aan de onderkant een vlakke kant en aan de bovenkant een bolle kant.

4

Maak voor het gezichtje een bol donkerbruine marsepein en duw de bol op het werkblad een klein beetje plat. Zo ontstaat er aan de onderkant een vlakke kant en aan de bovenkant een bolle kant.

5

Rol uit witte fondant twee gelijke kleine bolletjes voor de ogen. Duw ze een beetje plat en plak ze op het gezicht. Maak met zwarte marsepein twee gelijke kleine bolletjes voor de pupillen in de ogen of gebruik hiervoor een stift met eetbare inkt.

Maak een klein bolletje bruine marsepein voor de neus. En duw daarna je scalloptool in het gezicht onder de neus waar de mond moet komen.

6

Voor de haren van Piet maak je van een klein stuk zwarte marsepein sliertjes, met behulp van een knoflookpers. De sliertjes plak je bovenop het hoofd.

7

Voor de kraag kun je een bloem uitsteker gebruiken van bijvoorbeeld een madeliefje.Of boetseer een kraag van de witte marsepein.

8

Rol een dunne plak witte fondant uit en duw de bloem uitsteker in de fondant. Snijd de bloem doormidden. Plak een halve bloem onder het gezicht zodat de punten eronder vandaan komen.

9

Voor de muts kun je een vorm uit een plak marsepein snijden, of je kunt een bolletje uitrollen tot een slang van ongeveer 2 cm en die een beetje plat drukken en in een mooie pietenmutsvorm duwen.

10

Snijd voor de veer een amandelvorm uit een dunne plak uitgerolde gele marsepein en maak aan de zijkanten allemaal kleine streepjes, zodat een veer ontstaat. Plak de veer op de pietenmuts en plak de muts bovenop de haren.

11

Kneed voor de pepernoten een beetje gele en rode marsepein en een heel klein beetje donkerbruine marsepein door elkaar tot een egale kleur. Maak hiervan kleine bolletjes en duw ze een beetje plat op de cupcake om Piet heen. Maak met een puntig voorwerp kleine gaatjes in de pepernoten om ze echt te laten lijken.

Voedingswaarden Voor het recept Pieten cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1210kJ
289kcal
1570kJ
375kcal
Vet 15.78g 20.50g
Koolhydraten 29.44g 38.23g
Eiwit 4.86g 6.31g