Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Pantervlekken taart

Beestachtig lekker en helemaal hip! Een leuke uitdagende taart met pantervlekken maak je zo:

1 taart

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Pantervlekken taart

Voor de taart met pantervlekken:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren
50 ml water
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter
125 ml melk
1 pak Dr. Oetker Kleurstoffen
cacao
500 g blanke marsepein of witte fondant

Extra nodig:

3 spuitzakken
2 kwastjes
2 kommetjes/bakjes (glazen)
springvorm doorsnede 20 cm

Bereiding

Bereiding

1

Maak de biscuitmix aan zoals staat aangegeven op de verpakking.Verdeel het biscuitbeslag over drie kommen. Van de wit heb je het meeste nodig dus daarvan neem je de helft. Van wat is overgebleven doe je ieder de helft in een kom. Je hebt nu 3 kommen.

2

De volste kom zet je apart, hier hoef je geen kleurstof aan toe te voegen. De andere twee kommen kleur je, eentje met cacaopoeder (twee eetlepels en een theelepeltje water en dan goed doorroeren) en de ander met oranje kleurstof (meng rood en geel van de kleurstofstiften door elkaar).

3

Doe elke kleur in een spuitzak. Je hebt geen spuitmondjes nodig.

4

Doe eerst een kleine laag van het naturel biscuitbeslag in een ingevette bakvorm.

5

Knip een klein hoekje aan de onderkant af van je met bruinbeslag gevulde spuitzak. Spuit nu van buiten naar binnen 3 cirkels op het naturel beslag.

6

Spuit nu met de oranje kleur 3 cirkels bovenop de bruine cirkels.

7

Om de ruimtes op te vullen spuit je weer met wit zodat alle kleuren weer op gelijke hoogte liggen.

8

Spuit nu met wit een laag over alles heen en herhaal de stappen van bruin en oranje nogmaals. Sluit af met een egale laag naturel.

9

Bak de pantervlekken taart in de voorverwarmde oven en laat de pantervlekkentaart goed afkoelen.

Elektrische oven: 160°C

Heteluchtoven: 140°C

Baktijd: 30 - 35 Min.

10

Maak de botercreme zoals aangegeven staat op de verpakking. Snij de taart in het midden door en vul de taart met een laagje botercreme. Smeer daarna de gehele taart af met de botercreme.

11

Rol van blanke marsepein een grote plak uit en vouw deze om de taart heen en strijk hem glad.

12

Neem twee kleine bakjes en doe in eentje een eetlepel bruine kleurstof en in de ander een eetlepel oranje kleurstof. Voeg bij beide een druppel water toe en roer goed door.

13

Maak nu pantervlekken op de taart met de kleurstof door eerst een oranje vlek te maken en daarna met bruin aan iedere kant een bruine rand. Zo ontstaan de pantervlekken.Als de taart helemaal geschilderd is is hij klaar. En bij het aansnijden komen de vlekken binnenin tevoorschijn!

14

Spuit boven op de cirkels nog een laagje bruin beslag.

Voedingswaarden Voor het recept Pantervlekken taart

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 65535kJ
65535kcal
1802kJ
429kcal
Vet 999.99g 15g
Koolhydraten 999.99g 64g
Eiwit 999.99g 7.5g