Paastaart met paasei

Een blikvanger voor tijdens de paabrunch. Een mooie en lekkere paastaart met witte chocolade, kokos en natuurlijk paaseitjes

1 taart

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Paastaart met paasei

Bakgerei:

1 flesje Dr. Oetker Bakspray
springvorm 20 cm
bakpapier
mixer met garden

Voor de paastaart:

100 g witte chocolade
150 g margarine
200 g basterdsuiker (gele)
4 eieren (op kamertemperatuur)
175 g Zelfrijzend bakmeel (bijv. Koopmans)
3 el Dr. Oetker Custard
75 g gemalen kokos
150 g tropische vruchtenmix (gedroogde fruitblokjes)
2 el advocaat
150 g poedersuiker
100 g chocolade paaseitjes (pastelkleurig)

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de paastaart

Schuif het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de springvorm in met Dr. Oetker Bakspray.

2

Smelt de witte chocolade au bain-marie (in een kommetje in een pannetje met heet water) tot het nét vloeibaar is. Klop de boter met de basterdsuiker in ca. 8 minuten tot het heel crèmig is. Klop de witte chocolade erdoor. Roer de eieren er één voor één door.

3

Zeef het zelfrijzend bakmeel en de Custard boven de kom. Strooi de kokos erover en spatel het droge mengsel luchtig door het beslag. Schep de gedroogde fruitblokjes door het deeg. Schep het deeg gelijkmatig in de springvorm. Zet de vorm middenin de voorverwarmde oven en bak de paastaart 55 minuten gaar en bruin.

Elektrische oven: 150 °C

Heteluchtoven 130 °C

Baktijd: 45 - 55 minuten

4

Snijd het gebak eventueel los van de rand, verwijder de rand en zet het op een rooster. Laat de paastaart helemaal afkoelen, let op: hij zakt in het midden een beetje in.

5

Schep 2 eetlepels advocaat in een kommetje, zeef het poedersuiker erbij en roer het met een mes tot een glanzend glazuur. Voeg eventueel nog 1-2 theelepels advocaat toe als het te droog is. Verwarm het glazuur au bain-marie (zet het kommetje in een pannetje met heet water).

6

Zet de paastaart op de schaal. Schep met een lepel om de 3-4 cm een druppel glazuur op de paastaart en laat het naar beneden uitlopen. Bestrijk met een groot mes de bovenkant van de paastaart met glazuur. Laat het glazuur hard worden. Leg de paaseitjes in het midden.

Voedingswaarden Voor het recept Paastaart met paasei

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 23203 kJ
5542 kcal
1683 kJ
402 kcal
Vet 217.95 g 15.81 g
Koolhydraten 761.73 g 55.24 g
Eiwit 59.83 g 4.34 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no