Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Paastaart met paasei

Een blikvanger voor tijdens de paabrunch. Een mooie en lekkere paastaart met witte chocolade, kokos en natuurlijk paaseitjes

1 taart

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Paastaart met paasei

Bakgerei:

1 flesje Dr. Oetker Bakspray
springvorm 20 cm
bakpapier
mixer met garden

Voor de paastaart:

100 g witte chocolade
150 g margarine
200 g basterdsuiker (gele)
4 eieren (op kamertemperatuur)
175 g Zelfrijzend bakmeel (bijv. Koopmans)
3 el Dr. Oetker Custard
75 g gemalen kokos
150 g tropische vruchtenmix (gedroogde fruitblokjes)
2 el advocaat
150 g poedersuiker
100 g chocolade paaseitjes (pastelkleurig)

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de paastaart

Schuif het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de springvorm in met Dr. Oetker Bakspray.

2

Smelt de witte chocolade au bain-marie (in een kommetje in een pannetje met heet water) tot het nét vloeibaar is. Klop de boter met de basterdsuiker in ca. 8 minuten tot het heel crèmig is. Klop de witte chocolade erdoor. Roer de eieren er één voor één door.

3

Zeef het zelfrijzend bakmeel en de Custard boven de kom. Strooi de kokos erover en spatel het droge mengsel luchtig door het beslag. Schep de gedroogde fruitblokjes door het deeg. Schep het deeg gelijkmatig in de springvorm. Zet de vorm middenin de voorverwarmde oven en bak de paastaart 55 minuten gaar en bruin.

Elektrische oven: 150 °C

Heteluchtoven 130 °C

Baktijd: 45 - 55 minuten

4

Snijd het gebak eventueel los van de rand, verwijder de rand en zet het op een rooster. Laat de paastaart helemaal afkoelen, let op: hij zakt in het midden een beetje in.

5

Schep 2 eetlepels advocaat in een kommetje, zeef het poedersuiker erbij en roer het met een mes tot een glanzend glazuur. Voeg eventueel nog 1-2 theelepels advocaat toe als het te droog is. Verwarm het glazuur au bain-marie (zet het kommetje in een pannetje met heet water).

6

Zet de paastaart op de schaal. Schep met een lepel om de 3-4 cm een druppel glazuur op de paastaart en laat het naar beneden uitlopen. Bestrijk met een groot mes de bovenkant van de paastaart met glazuur. Laat het glazuur hard worden. Leg de paaseitjes in het midden.

Voedingswaarden Voor het recept Paastaart met paasei

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 23203kJ
5542kcal
1683kJ
402kcal
Vet 217.95g 15.81g
Koolhydraten 761.73g 55.24g
Eiwit 59.83g 4.34g