Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Paastaart met paasei

Een blikvanger voor tijdens de paabrunch. Een mooie en lekkere paastaart met witte chocolade, kokos en natuurlijk paaseitjes

1 taart

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Paastaart met paasei

Bakgerei:

1 flesje Dr. Oetker Bakspray
springvorm 20 cm
bakpapier
mixer met garden

Voor de paastaart:

100 g witte chocolade
150 g margarine
200 g basterdsuiker (gele)
4 eieren (op kamertemperatuur)
175 g Zelfrijzend bakmeel (bijv. Koopmans)
3 el Dr. Oetker Custard
75 g gemalen kokos
150 g tropische vruchtenmix (gedroogde fruitblokjes)
2 el advocaat
150 g poedersuiker
100 g chocolade paaseitjes (pastelkleurig)

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de paastaart

Schuif het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de springvorm in met Dr. Oetker Bakspray.

2

Smelt de witte chocolade au bain-marie (in een kommetje in een pannetje met heet water) tot het nét vloeibaar is. Klop de boter met de basterdsuiker in ca. 8 minuten tot het heel crèmig is. Klop de witte chocolade erdoor. Roer de eieren er één voor één door.

3

Zeef het zelfrijzend bakmeel en de Custard boven de kom. Strooi de kokos erover en spatel het droge mengsel luchtig door het beslag. Schep de gedroogde fruitblokjes door het deeg. Schep het deeg gelijkmatig in de springvorm. Zet de vorm middenin de voorverwarmde oven en bak de paastaart 55 minuten gaar en bruin.

Elektrische oven: 150 °C

Heteluchtoven 130 °C

Baktijd: 45 - 55 minuten

4

Snijd het gebak eventueel los van de rand, verwijder de rand en zet het op een rooster. Laat de paastaart helemaal afkoelen, let op: hij zakt in het midden een beetje in.

5

Schep 2 eetlepels advocaat in een kommetje, zeef het poedersuiker erbij en roer het met een mes tot een glanzend glazuur. Voeg eventueel nog 1-2 theelepels advocaat toe als het te droog is. Verwarm het glazuur au bain-marie (zet het kommetje in een pannetje met heet water).

6

Zet de paastaart op de schaal. Schep met een lepel om de 3-4 cm een druppel glazuur op de paastaart en laat het naar beneden uitlopen. Bestrijk met een groot mes de bovenkant van de paastaart met glazuur. Laat het glazuur hard worden. Leg de paaseitjes in het midden.

Voedingswaarden Voor het recept Paastaart met paasei

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 23203 kJ
5542 kcal
1683 kJ
402 kcal
Vet 217.95 g 15.81 g
Koolhydraten 761.73 g 55.24 g
Eiwit 59.83 g 4.34 g