Om jouw bezoek nog toegankelijker en persoonlijker te maken, gebruiken Dr. Oetker Nederland B.V. en Koopmans B.V. op al hun domeinen cookies. De cookies worden gebruikt voor het analyseren en verbeteren van de websites en sociale media, om er voor te zorgen dat aan jouw relevante informatie of andere interessante content wordt getoond. Wil je meer weten over deze cookies, klik op “Meer informatie”. Door verder te gaan op de website of door hiernaast op toestemming te klikken, geef je aan toestemming te geven voor het gebruik van cookies op onze websites en ondubbelzinnige/uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld. Meer informatie.

Paasstol Kwarktaart

recipe-Paasstol Kwarktaart

2WM:,, Voor Pasen, heb ik een heel lekker recept verzonnen voor een speciale kwarktaart geïnspireerd op het recept voor een Paasstol met Dr. Oetker Kwarktaart.''

1 taart

Eenvoudig 30 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Paasstol Kwarktaart

Voor de Paasstol kwarktaart:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Naturel
60 g boter
400 ml water
500 g magere kwark
250 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Amandelschaafsel
1 pak Dr. Oetker Amandelspijs
100 g rozijnen

Voor decoratie:

1 beker slagroom luchtig geklopt met een beetje suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
chocolade paaseitjes
1 pak Dr. Oetker Decoratiebloemetjes of andere bloemdecoratie

Extra nodig:

springvorm 24 cm
spuitzak met spuitmondje
plasticfolie

Bereiding

Bereiding

1

Bereid de kruimelbodem volgens de bereidingswijze op de verpakking. Zet deze 10 minuten in de koelkast.

2

Bereid het kwarktaartbeslag volgens de bereidingswijze op de Dr. Oetker Kwarktaart Naturel verpakking. Schep dan 100 gram rozijnen door het beslag en 80 gram Dr. Oetker Amandelschaafsel. Bewaar nog een beetje amandelschaafsel voor de garnering.

3

Doe een kwart van de Dr. Oetker Amandelspijs in de vershoudfolie. Maak dit met de handen warm, zodat je het straks goed kunt verkruimelen. Haal de kruimelbodem uit de koelkast en verkruimel de amandelspijs over de bodem. Schep daarna het kwarktaartbeslag in de springvorm en maak het mooi glad met de bolle kant van een lepel.

4

Zet de Paasstol kwarktaart minstens 2,5 uur in de koelkast.

5

Klop de slagroom met een snufje vanillesuiker en voeg hier een zakje Dr. Oetker Klop-Fix aan toe zodat de slagroom mooi stevig blijft. Schep de slagroom in een spuitzak en gebruik een gekarteld mondje zodat je mooie toefjes kunt op de taart kunt maken.

6

Haal de kwarktaart uit de koelkast en het decoreren kan beginnen! Spuit op de rand van de kwarktaart 10 toefjes slagroom. Verbind de toefjes slagroom in diagonale lijnen met rozijnen. Hierdoor ontstaat er vanzelf in het midden een cirkel.

7

Vervang de rozijnen die om de middelste cirkel heen liggen door gehalveerde, witte chocolade paaseitjes en plaats tussen de toefjes slagroom eetbare bloemetjes. Vul de lege plekken van de kwarktaart op met een klein beetje Dr. Oetker Amandelschaafsel en klaar is de Paasstol kwarktaart!

Voedingswaarden Voor het recept Paasstol Kwarktaart

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 22355kJ
5342kcal
949kJ
227kcal
Vet 305g 13g
Koolhydraten 398g 17g
Eiwit 113g 4.8g