Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Paaskuiken Cupcake

Een cupcake en cakepop paasrecept! Het lijfje van het paaskuiken is een cupcake en het kopje maak je van een cakepop. Leuk recept voor de Paasbrunch!

over 10 - 12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Paaskuiken Cupcake

Für das Backblech:

Mixer met garden
Cupcake vormpjes
Bakpapier
Ronde uitsteekvorm (grootte cupcake)
Stervormige uitsteker
Scherp mesje
zwarte stift met eetbare inkt

voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine
2 eieren (m, kamertemperatuur)
100 ml melk

voor de cakebolletjes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine
2 eieren (m, kamertemperatuur)
100 ml melk
125 g MonChou (kamertemperatuur)

voor decoratie:

1 beker Dr. Oetker Choco Dip wit
stift Dr. Oetker Kleurstoffen (gele stift)
1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit
1 klein stukje marsepein oranje (of fondant)

preparation

Bereiding

1

Cakebolletje maken en cupcakes bakken

Gebruik een cupcake voor het lijfje en een cakepop voor het kopje van het paaskuiken. Cakebolletjes maken: Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster. Haal de cupcakes uit de vormpjes en verkruimel ze in een grote kom. Voeg de MonChou toe en kneed dit goed door de kruimels. Rol kleine bolletjes van ongeveer 3 cm doorsnede van het mengsel (circa 16 bolletjes). Leg de bolletjes in de eierdoos (bedekt met huishoudfolie) of op een bord (met bakpapier) en zet ze 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de vriezer. Cupcakes: Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze goed afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 170 °C

Inclusief Midden

Baktijd: over 22 Minuten

2

Verwarm de chocodip en voeg er enkele druppels gele kleurstof aan toe. Roer het goed door elkaar. Verwarm de choco dip daarna eventueel nogmaals.

3

Leg een cakebolletje op een theelepel en laat deze in de gele chocodip zakken. Haal het cakebolletje naar boven als deze geheel bedekt is en houd de lepel een beetje schuin om zoveel mogelijk choco er af te laten glijden. Leg dan de cakepop voorzichtig op een bakpapiertje om te drogen.

4

Dip ook de bovenkant van de cupcake in de chocodip en laat deze ook goed uitlekken en drogen.

5

Haal uit een plakje uitgerolde witte fondant een rondje ter grootte van de bovenkant van een cupcake en haal uit dit rondje een ster. Gebruik hiervoor uitsteekvormen of een scherp mesje. Je heb het rondje en de ster beiden nodig.

6

Plak het rondje witte fondant (met de uitgesneden stervorm), met behulp van beetje chocodip op de cupcake.

7

Plak met behulp van een beetje chocodip de ster bovenop de cakepop (het kopje van het kuiken).

8

Rol twee hele kleine bolletjes van wit fondant en teken daar met de zwarte stift twee kleine zwarte stipjes op. Maak van oranje marsepein/fondant een worstje en druk dat een beetje plat. Maak de uiteinden een beetje puntig en maak in het midden een kleine zachte inkeping met een mesje. Vouw het dubbel en je hebt de snavel. Voor de pootjes duw je een twee bolletjes oranje marsepein/fondant platter, zorg dat deze ook aan de onderkant taps toe lopen en haal er met een mesje driehoekjes uit zodat er tenen ontstaan. Plak de pootjes en de snavel met een beetje chocodip op het paaskuiken.

Voedingswaarden Voor het recept Paaskuiken Cupcake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 3148kJ
752kcal
2031kJ
485kcal
Vet 38.36g 24.75g
Koolhydraten 50.12g 32.34g
Eiwit 0g 0g