Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Paaskuiken Cupcake

Een cupcake en cakepop paasrecept! Het lijfje van het paaskuiken is een cupcake en het kopje maak je van een cakepop. Leuk recept voor de Paasbrunch!

ongeveer 10 - 12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Paaskuiken Cupcake

Für das Backblech:

Mixer met garden
Cupcake vormpjes
Bakpapier
Ronde uitsteekvorm (ter grootte van een cupcake)
Stervormige uitsteker
Scherp mesje
Zwarte stift met eetbare inkt

voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine
2 eieren (m, kamertemperatuur)
100 ml melk

voor de cakebolletjes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine
2 eieren (m, kamertemperatuur)
100 ml melk
125 g MonChou (kamertemperatuur)

voor decoratie:

1 beker Dr. Oetker Choco Dip wit
stift Dr. Oetker Kleurstoffen (gele stift)
1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit
1 klein stukje marsepein oranje (of fondant)

preparation

Bereiding

1

Cakebolletje maken en cupcakes bakken

Gebruik een cupcake voor het lijfje en een cakepop voor het kopje van het paaskuiken. Cakebolletjes maken: Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster. Haal de cupcakes uit de vormpjes en verkruimel ze in een grote kom. Voeg de MonChou toe en kneed dit goed door de kruimels. Rol kleine bolletjes van ongeveer 3 cm doorsnede van het mengsel (circa 16 bolletjes). Leg de bolletjes in de eierdoos (bedekt met huishoudfolie) of op een bord (met bakpapier) en zet ze 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de vriezer. Cupcakes: Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze goed afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 170 °C

Inclusief Midden

Baktijd: ongeveer 22 minuten

2

Verwarm de chocodip en voeg er enkele druppels gele kleurstof aan toe. Roer het goed door elkaar. Verwarm de choco dip daarna eventueel nogmaals.

3

Leg een cakebolletje op een theelepel en laat deze in de gele chocodip zakken. Haal het cakebolletje naar boven als deze geheel bedekt is en houd de lepel een beetje schuin om zoveel mogelijk choco er af te laten glijden. Leg dan de cakepop voorzichtig op een bakpapiertje om te drogen.

4

Dip ook de bovenkant van de cupcake in de chocodip en laat deze ook goed uitlekken en drogen.

5

Haal uit een plakje uitgerolde witte fondant een rondje ter grootte van de bovenkant van een cupcake en haal uit dit rondje een ster. Gebruik hiervoor uitsteekvormen of een scherp mesje. Je heb het rondje en de ster beiden nodig.

6

Plak het rondje witte fondant (met de uitgesneden stervorm), met behulp van beetje chocodip op de cupcake.

7

Plak met behulp van een beetje chocodip de ster bovenop de cakepop (het kopje van het kuiken).

8

Rol twee hele kleine bolletjes van wit fondant en teken daar met de zwarte stift twee kleine zwarte stipjes op. Maak van oranje marsepein/fondant een worstje en druk dat een beetje plat. Maak de uiteinden een beetje puntig en maak in het midden een kleine zachte inkeping met een mesje. Vouw het dubbel en je hebt de snavel. Voor de pootjes duw je een twee bolletjes oranje marsepein/fondant platter, zorg dat deze ook aan de onderkant taps toe lopen en haal er met een mesje driehoekjes uit zodat er tenen ontstaan. Plak de pootjes en de snavel met een beetje chocodip op het paaskuiken.

Voedingswaarden Voor het recept Paaskuiken Cupcake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 3148 kJ
752 kcal
2031 kJ
485 kcal
Vet 38.36 g 24.75 g
Koolhydraten 50.12 g 32.34 g
Eiwit 8.12 g 5.24 g