Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Paashaas in het gras (paascupcakes)

De paashaas is op zoek naar de chocolade eieren in jouw paascupcake. Maak jij ze voor jouw paasbrunch?

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Paashaas in het gras (paascupcakes)

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine op kamertemperatuur
2 eieren op kamertemperatuur
100 ml melk

Voor decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
125 ml melk (koud)
1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit
groene kleurstof (of gele en blauwe Dr. Oetker Kleurstof Stiften)
kristalsuiker
fondant lichtroze voor de voetjes
fondant gekleurd voor de bloemetjes

Spuitmondje met kleine gaatjes

Kleine bloem uitstekers

cupcake bakvorm

1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes

Bereiding

Bereiding

1

Bereidingswijze:

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180°C

Heteluchtoven: 160°C

Baktijd: 22 Min.

2

Maak botercrème, en voeg druppels groene kleurstof toe. Maak met een spuitzak 'gras' in kleine plukjes op de cupcake.

3

Maak één groot bolletje en twee kleine bolletjes van wit fondant. Duw de grote een beetje plat en maak de kleine bolletjes ovaal. Duw ze een stukje uit elkaar tegen de grote bol aan.

4

Maak twee bolletjes roze fondant ovaal. Duw ze plat aan de onderkant van de pootjes. Maak drie streepjes in het pootje.

5

De staart is een klein bolletje wit fondant met botercrème, gerold in suiker. Wat bloemetjes op het gras en klaar!

Voedingswaarden Voor het recept Paashaas in het gras (paascupcakes)

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1226kJ
492kcal
1333kJ
535kcal
Vet 21g 23g
Koolhydraten 32g 35g
Eiwit 3.7g 4g