Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Paashaas in het gras (paascupcakes)

De paashaas is op zoek naar de chocolade eieren in jouw paascupcake. Maak jij ze voor jouw paasbrunch?

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Paashaas in het gras (paascupcakes)

:

Spuitmondje met kleine gaatjes
Kleine bloem uitstekers
Cupcake bakvorm
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine op kamertemperatuur
2 eieren op kamertemperatuur
100 ml melk

Voor decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
125 ml melk (koud)
1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit
groene kleurstof (of gele en blauwe Dr. Oetker Kleurstof Stiften)
kristalsuiker
fondant lichtroze voor de voetjes
fondant gekleurd voor de bloemetjes

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 22 minuten

2

Maak botercrème, en voeg druppels groene kleurstof toe. Maak met een spuitzak 'gras' in kleine plukjes op de cupcake.

3

Maak één groot bolletje en twee kleine bolletjes van wit fondant. Duw de grote een beetje plat en maak de kleine bolletjes ovaal. Duw ze een stukje uit elkaar tegen de grote bol aan.

4

Maak twee bolletjes roze fondant ovaal. Duw ze plat aan de onderkant van de pootjes. Maak drie streepjes in het pootje.

5

De staart is een klein bolletje wit fondant met botercrème, gerold in suiker. Wat bloemetjes op het gras en klaar!

Voedingswaarden Voor het recept Paashaas in het gras (paascupcakes)

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2098 kJ
501 kcal
2232 kJ
533 kcal
Vet 21.24 g 22.60 g
Koolhydraten 33.59 g 35.73 g
Eiwit 5.01 g 5.33 g