Flag

Paasdessert

6 stuks
Gemakkelijk
20
Geïnspireerd door Pascha, een paasdessert uit de Russische keuken.
Logo Image
Baktips
Gekonfijte sinaasappelschil zijn onder andere te vinden bij notenwinkels.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
6hoge coupes
mixer met gardes
Voor het paasdessert
1 zakjeDr. Oetker Amandelschaafsel
bigarreaux
60 ggekonfijte sinaasappelschil
60 gsukade
1 zakjeDr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
300 mlwater
500 groomkwark
125 mlslagroom
1 zakjeDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Amandelschaafsel
Picture - Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
1

Verhit een koekenpan zonder boter of olie. Rooster het amandelschaafsel al omschuddend goudbruin. Schud het amandelschaafsel op een dubbel laagje keukenpapier. Snijd de bigarreaux en de gekonfijte sinaasappelschil in kleine stukjes en meng dit met de sukade.

2

Bereid de banketbakkersroom met het water en de roomkwark. Schep het gedroogde fruit en ongeveer 40 g van het amandelschaafsel door de room. Verdeel het paasdessert over 6 coupes.

3

Zet de coupes met paasdessert in de koelkast en laat het dessert op stijven.

Opstijftijd: 120 Minuten

4

Klop de slagroom met 1 zakje vanillesuiker. Spuit op paasdessert een toef slagroom en bestrooi het met de rest van het amandelschaafsel.

Baktips

  • Gekonfijte sinaasappelschil zijn onder andere te vinden bij notenwinkels.